Incendiu la Spitalul Robanescu din Bucureşti. Pacienţii au fost evacuaţi şi transportaţi la Spitalul Marie Curie

Incendiu la un transformator din curtea Spitalului Robanescu din Bucureşti. Pacienţii au fost evacuaţi şi transportaţi la Spitalul Marie Curie, Incendiul s-a extins la două maşini, manifestându-se cu flacără violentă şi fum.

25 iul. 2023, 22:57

UPDATE: Procurorii s-au sesizat din oficiu şi au deschis o anchetă după incendiul de la spitalul Robanescu.

UPDATE: „Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”. Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență „Marie S. Curie”, a spus Marcel Ciolacu.

UPDATE incendiu spitalul Robanescu: Incendiul izbucnit la transformatorul aflat în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu” a fost localizat.
Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față toți copiii sunt repartizați pe secții.

Medici de la Spitalul de Copii Marie Curie, situată în apropierea unității medicale unde a avut loc explozia, au declarat jurnaliștilor că majoritatea copiilor erau internați în spital cu aparținători (părinți). ”Copiii mari s-au speriat, acum au înțeles, s-au liniștit și se vor culca”, au precizat doctori de la Marie Curie.

110 copii şi aparţinători au fost evacuaţi

”Pompierii militari bucureşteni intervin în aceste momente la Spitalul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu, loc unde s-a produs o explozie urmată de un incendiu la un post trafo din curtea spitalului, cu propagare la două autoturisme. Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că pompierii militari efectuează operaţiunile de căutare-salvare în vederea evacuării posibilelor persoane surprinse în incendiu.

”Până la acest moment nu sunt înregistrate victime, misiunea fiind în dinamică. Aproximativ 110 copii au fost evacuaţi de personalul centrului şi vor fi relocaţi la Spitalul Marie Curie”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit Ministrului Sănătăţii, care a intrat în direct la România TV, marţi seara a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranţă a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internați, a aparținătorilor acestora, a mai explicat ministerul.

 

Pompierii vor verifica spitalul care a fost afectat de fumul de la incendiul izbucnit în curte. Pagubele vor fi stabilite la finalul interveției pompierilor.

S-a decis! Cristian Cioacă rămâne după gratii. Propunerea de eliberare condiționată a fost respinsă de Judecătoria Pitești

„La interior e din ce în ce mai mult fum, am fost în interior să scoatem un frigider cu probe. Nici nu ajunseseră pompierii şi copiii erau deja în stradă. Transformatorul era nou, a fost o pană de curent. Când a repornit a explodat transformatorul. Problema e că în acea zonă era şi ţeava de la gaze”, a declarat Andrada Mirea, director medical al spitalului.

Ştirea iniţială: Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la un transformator de la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti, iar pacienţii au fost evacuaţi. ”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajari de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital”, a transmis, marţi seară, ISU Bucureşti-Ilfov.

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. 15.000 de lei pe an pentru un loc cu taxă GRILE MEDICINĂ 2023

Sursa citată a precizat că spitalul a fost evacuat, inclusiv copiii, aceştia fiind transferaţi la Spitalul Marie Curie. Potrivit sursei citate, incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum. 110 copii au fost evacuaţi din unitatea medicală.

”Alertate 8 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, decarcerarea, detaşamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot şi 2 ambulante SMURD”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit pompierilor, au fost evacuaţi 110 copii, fiind transferaţi la Spitalul Marie Curie.

BREAKING: Incendiu violent în București. Pompierii au intervenit de urgență (VIDEO)

Nicuşor Dan: Şapte spitale administrate de ASSMB vor avea instalaţii şi sisteme de ventilare moderne şi urmează să fie dotate cu sisteme de detecţie, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că şapte spitale administrate de ASSMB vor avea instalaţii şi sisteme de ventilare moderne şi urmează să fie dotate cu sisteme de detecţie, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu. De asemenea, la toate cele şapte spitale vor fi realizate lucrări de reabilitare a instalaţiilor electrice, de extindere şi modernizare a instalaţiilor de stingere, lucrările fiind necesare în vederea obţinerii Autorizaţiei de Securitate la Incendiu.

„7 spitale administrate de ASSMB vor avea instalaţii şi sisteme de ventilare moderne şi urmează să fie dotate cu sisteme de detecţie, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu. Totodată, la toate cele 7 spitale vor fi realizate lucrări de reabilitare a instalaţiilor electrice, de extindere şi modernizare a instalaţiilor de stingere. Lucrările sunt necesare în vederea obţinerii Autorizaţiei de Securitate la Incendiu. În acest sens, ASSMB a publicat în SEAP anunţurile de licitaţie deschisă pentru contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru trei dintre spitale: Sfântul Luca, Nicolae Malaxa şi Sfânta Maria”, a scris recent Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.

El a adăugat că „pentru alte patru unităţi sanitare, Spitalul „Prof. Dr. Theodor Burghele”, Spitalul de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic „Filantropia”, Spitalul Clinic Colţea, anunţurile de licitaţie urmează să fie publicate în SEAP în cursul săptămânii viitoare”.

„Valoarea totală estimată a lucrărilor ce vor fi realizate la cele 7 spitale, administrate de ASSMB, instituţie coordonată de viceprimarul Horia Tomescu, se ridică la 60,04 milioane de lei”, a completat edilul general.