Incendiu uriaș în Parcul Naţional Porţile de Fier! Pompierii sting flăcările cu lopata

Un incendiu uriaș în zona Dubova - Tişoviţa, pe Clisura Dunării, în Parcul Naţional Porţile de Fier. Incendiul se manifestă pe aproximativ cinci hectare, iar pentru stingerea acestuia intervin pompierii.

16 iul. 2021, 14:56
Incendiu uriaș în Parcul Naţional Porţile de Fier! Pompierii sting flăcările cu lopata

Un incendiu uriaș în zona Dubova – Tişoviţa, pe Clisura Dunării, în Parcul Naţional Porţile de Fier. Incendiul se manifestă pe aproximativ cinci hectare, iar pentru stingerea acestuia intervin pompierii. A fost solicitată şi intervenţia unui elicopter al MAI.

Incendiu uriaș în Parcul Naţional Porţile de Fier! Pompierii sting flăcările cu lopata

Intervenţia este extrem de dificilă. E o zonă greu accesibilă, pompierii nu pot veni cu apă şi s-a solicitat sprijinul unui elicopter.

La faţa locului intervin pompieri, lucrători ai Ocolului Silvic dar şi locaalnici. Intervenţia este deosebit de dificilă pentru că flăcările sunt înalte şi au cuprins întreaga lungime a copacilor.

Mai mult decât atât, accesibilitatea este scăzută, dar ceea ce îngreunează cel mai mult această intervenţie este faptul că flăcările au cuprins conurile de pin, dar şi bucăţi de lemne care se rostogolesc, ceea ce duce la propagarea mai rapidă a focului.

„În acest moment intervenim la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră, într-o pădure de răşinoase din Parcul Porţile de Fier, zona Dubova-Tişoviţa. După ultimele estimări, incedniul e manifestă pe o suprafaţă de 5-6 hectare. Efectivele su fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând 17 pompieri din cadrul departamentelor Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocoluluii Silvic Orşova.”, a declarat Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU Mehedinţi.