Incendiu uriaș la un spital din Cluj-Napoca. A fost activat planul roșu de intervenție. Zeci de pacienți evacuați

Un incendiu uriaș a izbucnit la un spital privat din Cluj-Napoca. Până în acest moment au fost evacuați aproximativ 26 de pacienți.

16 feb. 2023, 23:28
Incendiu uriaș la un spital din Cluj-Napoca. A fost activat planul roșu de intervenție. Zeci de pacienți evacuați

Update

. Incendiul a fost lichidat rapid, dar spitalul este inundat cu fum.

Pompierii au evacuat până în acest moment 26 de pacienți. Patru dintre aceștia au fost transportați la alte spitale.

„Până în acest moment au fost evacuați 26 de pacienți, dintre care patru sunt transportați la alte unități spitalicești. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoașterea în întreg spitalul”, a mai transmis ISU Cluj.

Știre inițială

Un incendiu uriaș a izbucnit la un spital privat din Cluj-Napoca. Până în acest moment au fost evacuați aproximativ 20 de pacienți.

Citește și Incendiu de proporții în Piața Centrală a municipiului Buzău, la numai câțiva metri de un colegiu. A fost emis mesaj RO-ALERT

Pompierii de la Detașamentul 1 intervin la un incendiu produs la un spital privat de pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca.

Conform primelor informații, ar fi vorba despre spitalul MedLife Humanitas. A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50.

„A fost activat planul roșu începând cu ora 22.50. Până acum nu sunt anunțate victime, iar în jur de 20 de pacienți au fost evacuați de către pompieri”, precizează ISU Cluj.

Lista neagră a incediilor din spitalele din România

14 noiembrie 2020

– Cel mai dezastruos incendiu a izbucnit în data de 14 noiembrie 2020, la Spitalul din Piatra Neamț. De atunci, au fost zeci de incendii la spitalele din România. Unele au fost minore și au fost stinse de angajați, în timp ce altele au avut și decese.

11 noiembrie 2021 – Spitalul suport-COVID Movila din Ploieşti. Doi pacienţi au murit. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul spitalului, se pare din cauza unei scântei.

1 octombrie 2021 – Un incendiu s-a produs la Secţia ATI a Spitalului de Boli infecţioase din Constanţa. Nouă persoane au murit.

24 iulie 2021 – Incendiu la Spitalului Judeţean Constanţa. Cauza probabilă ar fi fost un scurt circuit electric la dezumidificatorul din sala de operaţie.

21 aprilie 2021 – Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina, Focul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la parter şi etajul 1. 36 de persoane au fost evacuate, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum şi transportate la UPU.

8 martie 2021 – Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, după ce au sărit pe geam.

Citește și Incendiu de proporţii în Capitală, provocat de mai mulți adolescenți. Un loc de joacă din Sectorul 3 a fost cuprins de flăcări

21 februarie 2021 – Incendiu la Institutul Marius Nasta din Bucureşti. Era vorba despre o unitate mobilă ATI amplastă într-un TIR. Nu au fost victime.

29 ianuarie 2021 – Incendiu la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi. Al patrulea a decedat ulterior deşi s-a încercat resuscitarea lui. Peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi.

5 ianuarie 2021 – Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, izbucnit într-un salon al unui pavilion suport COVID. Nu au fost victime.

2 ianuarie 2021 – Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ, doi pacienţi şi două cadre medicale au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

25 decembrie 2020 – Incendiu la pavilionul de bărbaţi din Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi. Un pacient a decedat.

14 noiembrie 2020 – Incendiu la secţia ATI a Spitalului Piatra Neamţ. Zece persoane au murit. Medicul de gardă de la secţia ATI a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală. El a fost operat într-o clinică din Belgia.