Incendiu violent la New York. Sunt cel puţin 12 morţi. UPDATE: Focul, declanşat de un copil de nici 4 ani

Un incendiu într-un bloc de locuinţe din cartierul newyorkez Bronx a făcut joi cel puţin 12 morţi, a anunţat primarul metropolei americane, Bill de Blasio.

29 dec. 2017, 06:18
Incendiu violent la New York. Sunt cel puţin 12 morţi. UPDATE: Focul, declanşat de un copil de nici 4 ani

UPDATE. Un copil în vârstă de trei ani şi jumătate care se juca la aragaz a declanşat joi incendiul de la New York, soldat cu moartea a 12 persoane, a anunţat vineri comandantul pompierilor locali, Daniel Nigro, relatează AFP.

‘Am descoperit că focul s-a declanşat într-o bucătărie de la parter. Incendiul a fost provocat de un copil de trei ani şi jumătate care se juca la aragaz. Focul s-a aprins şi mama copilului nu l-a descoperit la timp. Ea a fost alertată de strigătele copilului’, a explicat Daniel Nigro. Acest incendiu este cel mai grav petrecut în New York din 1990, exceptând atacurile din 11 septembrie 2001.

Am trista datorie de a vă spune că 12 locuitori ai New Yorkului au murit, inclusiv un copil de un an„, a declarat primarul care s-a deplasat imediat la locul tragediei. „Riscăm să mai pierdem oameni„, a subliniat Bill de Blasio în cursul unui briefing de presă, adăugând că patru persoane au fost grav rănite.

Incendiul – ţinut în prezent sub control – a izbucnit la parterul clădirii din cărămizi, cum există sute la New York, în jurul orei locale 19.00 (02.00, ora României), după care s-a propagat spre etajul al doilea, potrivit unor responsabili.

Primarul a mai precizat că vârsta victimelor este între unu şi 50 de ani.

O şcoală aflată în apropiere a fost transformată în centru de primire de urgenţă pentru locuitorii imobilului, în timp ce temperatura la New York, sub un ger polar, este de minus 10 grade Celsius.