Incendiu VIOLENT: Peste 175 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor care au cuprins şase hectare de litieră

Peste 175 de pompieri, pădurari şi voluntari intervin, duminică, în localitatea Asău, judeţul Bacău, pentru stingerea unui incendiu de litieră care se manifestă pe şase hectare cu degajări de fum. Accesul în zonă se face extrem de greu, terenul fiind accidentat, iar pădurea deasă. Sunt multe focare care fumegă în adâncime, dar pompierii spun că nu există pericol de extindere.

22 apr. 2018, 10:04
Incendiu VIOLENT: Peste 175 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor care au cuprins şase hectare de litieră

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat, duminică, potrivit News.ro, că incendiul de litieră a izbucnit în cursul zilei de sâmbătă, dar nu a putut fi stins.

„Iniţial, apelul sosit pe 112 anunţa incendiu de vegetaţie, dar colegii sosiţi la faţa locului au constatat că este vorba despre litieră. Până la finalul zilei au acţionat 61 de pompieri, 35 de reprezentanţi ai Ocolului Silvic, 20 de voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Asău şi 31 de jandarmi”, a declarat Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de duminică au fost suplimentate forţele în teren, acţionând peste 175 de pompieri, pădurari şi voluntari.

Incendiul se manifestă într-o pădure mixtă – foioase şi conigere – pe o suprafaţă de şase hectare.

„Aprovizionarea cu apă se realizeză din surse naturale, nu există o problemă în acest sens. Dificil este însă accesul în zonă, terenul fiind foarte accidentat, iar pădurea deasă”, a mai spus reprezentantul ISU Bacău.

Potrivit acestuia, incendiul se manifestă cu degajări de fum, existând focare care ard în adâncime. Deocamdată, incendiul este ţinut sub control şi nu există posibilitatea de extindere.

Întrucât în zona de manevră s-au descoperit în trecut elemente de muniţie rămasă neexplodată, pentru protecţia echipajelor angrenate în misiune, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă de pirotehnişti.