Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi pornit de la o ceartă între soți: ”Un cetățean și-a bătut soția. La nervi, a pus foc”

Tragedie de Crăciun. Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova, a luat foc. Până acum trei persoane au fost găsite moarte, iar alte cinci sunt încă disparute. Alte două persoane, o femeie și un copil, au ajuns la spital cu arsuri. Deocamdată autoritățile nu au anunțat de unde a pornit incendiul.

26 dec. 2023, 11:46
Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi pornit de la o ceartă între soți: ”Un cetățean și-a bătut soția. La nervi, a pus foc”

Unui apropiat al familiei care deține pensiune Ferma Dacilor, care a ars a doua zi de Crăciun, a declarat că incendiul ar fi izbucnit după o bătaie între doi soți care erau cazați acolo.

”Eu, când am venit aici, am înțeles că un cetățean și-a bătut soția, a făcut un scandal monstru și probabil că cineva i-a zis să părăsească incinta… A umplut-o de sânge pe soție.

Și el, de nervi, s-a apucat… s-a făcut că se duce, s-a liniștit și, între timp, în bucătărie undeva acolo, a pus foc.

A plecat, ei dormeau că s-a întâmplat încoace, spre 5 dimineața. Toată lumea dormea”, a declarat un bărbat, apropiat al familiei patronilor pensiunii Ferma Dacilor din Prahova, citat de Antena 3.

Un puternic incendiu a izbucnit marţi dimineaţă la pensiunea Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, din judeţul Prahova. Un copil şi doi adulţi complet carbonizaţi au fost găsiţi de către salvatori în pensiune. Conform ISU, în incintă se aflau 22 de persoane, 12 dintre acestea reușind să se autoevacueze. Alte doua persoane, o femeie și un adolescent au ajuns la spital cu arsuri.

”Trupurile descoperite în clădirea incendiată sunt complet carbonizate. Nu putem spune la această moment despre cine este vorba. Identitatea lor urmează să fie stabilită. Ceea ce știm acum este că sunt doi adulți și un copil decedați. Nici măcar nu putem spune dacă sunt bărbați sau femei”, a declarat pentru ziare.com Virgil Nanu, prefectul județului Prahova, citat de ziare.com.

Ancheta a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

ISU Prahova a anunţat că pensiunea nu are autorizaţie de securitate la incendiu.