Incendiul de la Matei Balş a mai făcut o victimă, anunţă Ministerul Sănătăţii

Perosana decedată este un bărbat de 68 de ani, cu o formă severă de COVID-19 şi afecţiuni asociate înainte de incendiu.

10 feb. 2021, 20:32
Incendiul de la Matei Balş a mai făcut o victimă, anunţă Ministerul Sănătăţii

Incendiul de la Matei Balş mai face victime. Încă un pacient care se afla în pavilionul de la Institutul „Matei Balş” afectat de incendiul din 29 ianuarie şi care a fost transferat ulterior la Spitalul „Sf. Pantelimon” a murit.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta afecţiuni asociate”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului. Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 18, patru dintre ei fiind găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor cu SARS-CoV-2. Un al cincilea a murit la puţin timp după Incendiul de la Matei Balş.

Ministerul Sănătăţii: Cinci noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, toate din judeţul Botoşani

Ministerul Sănătăţii anunţă, miercuri, cinci noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, toate din judeţul Botoşani.

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că au fost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7. Toate persoanele infectate sunt din judeţul Botoşani”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 

Sursa citată a precizat că este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, şi anume un bărbat în vârstă de 79 de ani şi două femei, în vârstă de 84 de ani şi, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în judeţ.

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută. Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel naţional, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă „un maraton” la înscrierea pentru vaccinarea anti-COVID. Au fost în medie 16.000 de programări pe oră


loading...
Partenerii noștri