Incendiul de pădure din Buzău a fost STINS după 12 ore

Incendiul de pădure, izbucnit luni dimineața pe raza localității buzoiene Brăiești, a fost complet localizat și stins după aproape 12 de ore, cauza stabilită de pompieri fiind "foc deschis în spații deschise".

29 dec. 2015, 08:16
Incendiul de pădure din Buzău a fost STINS după 12 ore

Au ars circa patru hectare de vegetație uscată și litieră în pădure de foioase și rășinoase.

„Incendiul a fost localizat și stins luni seara în jurul orei 18,30, pompierii au supravegheat zona până azi dimineață la ora 6,20, flăcările au distrus circa patru hectare de vegetație uscată și litieră în pădure de foioase și rășinoase”, a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a declanșării incendiului a fost „foc deschis în spații deschise, dar nu ca acțiune intenționată”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul Doinița Mihalache, a precizat că „în cauză s-a deschis dosar penal, iar poliția continuă cercetările pentru stabilirea împrejurării izbucnirii incendiului”.

La acțiunea de stingere au participat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație care s-a alimentat din lacul de acumulare al Hidrocentralei de la Siriu și circa 120 de pompieri și voluntari cu șapte autospeciale, un ATV și o șenilată.

Citeşte şi