Incendiul din portul turc Iskenderun continuă de două zile. Imaginile dezastrului din Turcia VIDEO

Incendiul izbucnit, luni, în portul turc Iskenderun, de la Marea Mediterană, nu a putut fi oprit nici marţi, iar imaginile arată o coloană de fum negru şi gros care se ridică deasupra unor containere în flăcări ce s-au răsturnat în urma cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria.

07 feb. 2023, 10:19
Incendiul din portul turc Iskenderun continuă de două zile. Imaginile dezastrului din Turcia VIDEO
Incendiul din portul turc Iskenderun contină de două zile. Imaginile dezastrului din Turcia

Incendiul din portul turc Iskenderun contină de două zile. Cutremurul major care a lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei a determinat oprirea operațiunilor de la Iskenderun, un mic port din Golful Alexandretta. Imaginile video au arătat o coloană uriaşă de fum negru cauzată de un incendiu care a izbucnit după ce mai multe containere s-au răsturnat.

Citeşte şi: Anunţul care dă fiori după cutremurul din Turcia: va avea mii de replici, unele aproape la fel de mari

Alte porturi comerciale din zonă par să nu fi fost afectate. „În evaluarea daunelor făcute instalațiilor noastre după cutremur, s-a stabilit că docurile s-au prăbușit în portul Iskenderun”, a anunţat direcția generală a Ministerului Transporturilor din Turcia, care a adăugat: „Operațiunile în alte porturi turcești continuă”. În plus, compania energetică de stat a suspendat fluxul de gaze naturale către provinciile afectate, dar nu a detectat nicio daune la conductele de petrol din regiune.

Citeşte şi: Un cutremur în Marea Neagră ar putea avea efecte devastatoare pe teritoriul României. Experții avertizează cu privire la un fenomen periculos

Agenţia de ştiri Anadolu transmite că o navă a pazei de coastă turceşti sprijină eforturile de stingere a incendiului.