Încep înscrierile în PDL pentru alegerea candidatului la prezindeţiale. Oricine se poate înscrie

Emil Boc sau Cătălin Predoiu ar fi potriviţi să reprezinte partidul în cursa alegerilor prezidenţiale din 2014, consideră mai mulţi lideri PDL, relatează Mediafax. Luni încep în partid înscrierile pentru desemnarea candidatului formaţiunii la Preşedinţie.

06 oct. 2013, 14:59
Încep înscrierile în PDL pentru alegerea candidatului la prezindeţiale. Oricine se poate înscrie

Potrivit calendarului stabilit de Colegiul Director al PDL, cei care doresc să se înscrie în alegerile interne pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale trebuie să facă acest lucru timp de o săptămână, între 7 şi 14 octombrie. Candidaţii trebui să prezinte apoi colegilor de partid, până în 14 decembrie, un proiect pentru România.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a exlus o candidatură a sa la prezidenţiale, în schimb a afirmat că o variantă valabilă pentru cursa pentru Cotroceni este Cătălin Predoiu. La rândul ei, Elena Udrea a apreciat că Emil Boc este cel care îndeplineşte cel mai bine criteriile pentru această candidatură.

„Candidatul PDL nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu. Cel care îndeplineşte cel mai bine aceste criterii este Emil Boc. Personal, aş susţine orice candidat al dreptei pe un proiect politic comun cu Traian Băsescu”, a declarat Udrea.

La rândul său, Cezar Preda, vicepreşedinte al PDL, a spus că Emil Boc – preşedinte şi Cătălin Predoiu – premier, în tandem, ar mobiliza tot partidul la bătălie.

VEZI SI:

Stolojan nu se vede un candidat „valabil” al PDL la Preşedinţie