Încep lucrările la cele două parcări de tip park&ride din Bucureşti

Lucrările la cele două parcări de tip park&ride, destinate navetiştilor care vor să traverseze Bucureştiul cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, încep anul acesta. Una dintre ele va fi construită la capătul şoselei Pantelimon, iar a doua pe Bulevardul Aerogării.

25 feb. 2014, 16:35
Încep lucrările la cele două parcări de tip park&ride din Bucureşti

În următoarea perioadă, în Bucureşti, vor începe lucrările la două astfel de parcări, informează adevarul.ro. Una dintre ele va fi construită la capătul şoselei Pantelimon, iar a doua pe Bulevardul Aerogării.

Cea de pe Bulevardul Autogării va fi ridicată la capătul liniei 5 de tramvai, lângă Aeroportul Băneasa, şi va avea 200 de locuri. Lucrările la parcarea de lângă Aeroportul Băneasa ar fi trebuit finalizate la începutul anului 2012. Ulterior, termenul a fost modificat pentru prima jumătate a anului 2013, însă în acest moment nici măcar nu au fost demarate lucrările.

„Am dat ordin de începere. Constructorul lucrează acum la obținerea autorizațiilor pentru a putea începe efectiv lucrările. Până la sfârșitul anului va obține aceste autorizații. Odată începute, lucrările ar trebui să dureze 6-8 luni”, a declarat pentru b365.ro Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Lucrările au fost întârziate din cauza unor cereri de retrocedare apărute la puțin timp de la începerea reabilitării Bulevardului Aerogării. „Când am început să scoatem liniile de tramvai au apărut și aceste revendicări. Ele nu aveau însă sustenabilitate. Proprietarii fuseseră deja despăgubiți conform Hotărârii de Guvern din ’91. Acum s-a rezolvat această problemă și putem merge înainte cu lucrarea”, a mai spus Ion Dedu.

Parcarea de tip park&ride de pe Bd. Aerogării va avea două și trei nivele. Astfel, o parte a construcției supraetajate va avea trei nivele, iar o alta două nivele. În total, vor fi disponibile aproximativ 200 de locuri de parcare.

Parcarea de la capătul şoselei Pantelimon va avea 400 de locuri, construirea acesteia fiind cuplată cu lucrările de reabilitare de pe şoseaua Iancului şi şoseaua Pantelimon, costurile lucrărilor ridicându-se la suma de 294 de milioane de lei, după cum a povestit Ion Dedu, directorul Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, care a adăugat, de asemenea: „Constructorul are tot ce îi trebuie. Etapa premergătoare ţine de mutarea unei fântânii arteziene care se află pe acel amplasament.”

Potrivit b365.ro, Primăria Capitalei intenționează să construiască mai multe parcări de acest gen. Ele sunt destinate navetiştilor şi vor fi poziţionate în apropierea staţiilor mijloacelor de transport. Astfel, cei care vin din afara oraşului îşi vor putea lăsa maşinile în aceste parcări, urmând ca mai apoi să se deplaseze în oraş cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

Municipalitatea vrea să mai construiască parcări de tip park&ride și la IMGB (250 locuri), zona Liviu Rebreanu (220 locuri) și zona Militari (250 locuri). De asemenea, în planurile Primăriei Capitalei au mai fost incluse şi alte cinci parcări de tip park&ride care ar urma să fie construite în zonele: Preciziei, Colentina, Alexandriei, Ghencea şi Bd. Timişoara.

Citeşte şi Premieră în Bucureşti. Parcări GRATUITE pentru cei care nu folosesc maşinile pe timpul iernii