Încep lucrările pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză. Firea: Se va lucra în ritm alert

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuţie destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză.

04 aug. 2018, 10:53
Încep lucrările pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză. Firea: Se va lucra în ritm alert

Gabriela Firea susţine că „se va lucra în ritm alert, pentru a reduce la maximum termenul de finalizare”.

Potrivit sursei citate, lucrările încep imediat după ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuţie este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni.

Lucrările care vor fi executate în cadrul acestui contract sunt: lărgirea la 4 benzi a 1,8 km de stradă, câte 2 benzi pe sens de câte 3,5 m, realizarea trotuarelor cu o lăţime de 4,5 m; reconfigurarea intersecţiilor pe care şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează şi racordarea la viitoarea intersecţie cu sens giratoriu a autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti-Braşov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale precum şi prin repoziţionarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spaţiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal.

Proiectul prevede şi amenajarea de parcări şi semaforizare pe anumite segmente.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea STRACO GRUP-TRACON – PRIMACONS GROUP şi costul actualizat se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA. Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat anul trecut, după o perioadă de soluţionare a situaţiilor legate de exproprieri şi de contestaţii. Au urmat unele modificări ale proiectului iniţial, generate de faptul că în tot acest timp s-a construit foarte mult în zonă şi s-au schimbat anumite normative în domeniu. Au fost redimensionate reţelele de apă, canal şi iluminat public, iar listele de cantităţi, actualizate la noii parametri, se mai arată în comunicat.