Începe aventura roş-albastră în Liga Campionilor. Steaua – Vardar Skopje, de la ora 20.45

Campioana şi vicecampioana României, Steaua Bucureşti, respectiv Pandurii Târgu Jiu, vor debuta astăzi în sezonul 2013/2014 al cupelor europene, urmând să întâlnească pe Vardar Skopje (de la ora 20.45) şi Levadia Tallinn (ora 19.00).

16 iul. 2013, 06:10
Începe aventura roş-albastră în Liga Campionilor. Steaua – Vardar Skopje, de la ora 20.45

Steaua va juca în această seară, de la ora 20.45, pe Arena Naţională, cu campioana Macedoniei, Vardar Skopje, într-un meci contând pentru prima manşă pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Pentru primul meci al roş-albaştrilor în actualul sezon al cupelor continentale sunt aşteptaţi 30.000 de suporteri în tribunele Arenei Naţionale, animaţi de prefaţa excelentă făcută acestei întâlniri de roş-alabaştri, în Supercupa cu Petrolul, câştigată cu 3-0.

Fidel principiului că „echipa câştigătoare nu se schimbă”, Laurenţiu Reghecampf va începe meciul cu macedonenii cu acelaşi „11” folosit în întâlnirea cu ploieştenii: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, G. Iancu, Cr. Tănase – Nikolic. În ceea ce-i priveşte pe macedoneni, aceştia nu au disputat niciun amical în aceste săptămâni şi s-au pregătit departe de ochii curioşilor, anunşând că vor să-i surprindă pe campionii României.

Partida Steaua – Vardar Skopje va fi arbitrată de o brigadă din Cehia avându-l la centru pe Radek Prihoda, care o arbitrează în premieră pe Steaua, dar a mai condus două meciuri în care a evoluat selecţionata de juniori U-17 a României, în preliminariile EURO 2009 (0-3 cu Danemarca, pe 21 septembrie 2009 şi 1-2 cu Israel pe 26 septembrie 2008). Meciul Stelei cu campioana Macedoniei va putea fi urmărit în direct pe DigiSport1.

Returul Vardar Skopje – Steaua este programat la 23 iulie, de la ora 21.45, pe Stadionul Naţional Filip II.

Dacă Steaua se află la al 44-lea sezon în cupele europene, Pandurii Târgu Jiu va evolua în acest an pentru prima oară. Gruparea gorjeană va evolua, în deplasare, contra formaţiei estone Levadia Tallinn în turul doi preliminar al Ligii Europa.

Partida va avea loc de la ora 19.00 pe Stadionul Kadrioru din Tallin, iar antrenorul Cristi Pustai l-ar putea titulariza încă din acest meci pe brazilianul Eric, pe care gorjenii l-au transferat de la Gaz Metan Mediaş.

Meciul Pandurilor în capitala Estoniei nu va fi televizat.