Începe BikeFest 2016. Traseu pe bicicletă în interiorul şi exteriorul Palatului Parlamentului

A şasea ediţie a BikeFest, festivalul dedicat bicicliştilor urbani, va avea loc în perioada 3-4 septembrie 2016, în Parcul Izvor din Bucureşti. Festivalul va cuprinde şi o competiţie Urban Race care pune la dispoziţia participanţilor un traseu mai lung, care va putea fi parcurs prin interiorul şi prin exteriorul Palatului Parlamentului, cât şi pe principalele bulevarde ale oraşului.

30 aug. 2016, 16:33
Începe BikeFest 2016. Traseu pe bicicletă în interiorul şi exteriorul Palatului Parlamentului

8.500 de participanţi sunt aşteptaţi în cadrul acestui festival în cele două zile de concurs. Înscrierile se pot face pe site-ul BikeFest până miercuri 31 august 2016. După data de 31 august, bucureştenii se pot înscrie la cursă doar la fata locului, în zilele de joi şi vineri, 1 si 2 septembrie, între orele 16:00 – 21:00 in Parcul Izvor.

Activităţile la BikeFest 2016 sunt:

Urban Race – competiţie de cyclo-cross, organizată în interiorul curţii Palatului Parlamentului, pe bulevardele principale din jurul Casei Poporului şi Parcului Izvor. Numărul de participanţi înscrişi în competiţia din 2015 a depăşit 800 de biciclişti.

Speed Race – cursa de viteză, realizată pe aleile principale ale Parcului Izvor, desfăşurată cu cate doi participanţi pe cursă. Cursa este dedicatată tuturor categoriilor de varstă şi sex. 50 de participanţi înscrişi în ediţia BikeFest 2015.

Doi pe bicicletă – cursă dedicată cuplurilor, realizată pe aleile principale ale Parcului Izvor, desfaşurată cu câte doi cupluri pe cursă. 30 de cupluri participante în ediţia BikeFest 2015.

Junior Speed Race – concurs de liniuţă dedicat copiilor, cu vârste până în zece ani. 50 de participanţi înscrişi în ediţia BikeFest 2015.

X-Treme Bike 4 Fun – cursă de patru ture, cronometrată, cu obstacole, dedicată bicicliştilor pasionaţi de extrem. Competiţia se desfaşoară cu suportul şi supervizarea Green Revolution şi Şcoala de Biciclete. 30 de participanţi în ediţia BikeFest 2015.

Lecţii de mers pe bicicletă – lecţii oferite gratuit, în ambele zile ale BikeFest 2015, de către angajaţii Green Revolution, celor care doresc să înveţe să meargă pe bicicletă.

Tur ciclist caritabil – cu scopul de a combate abandonul şcolar al copiilor care locuiesc departe de şcoală. Rezultatul: 30 de biciclete donate.

Organizatorul evenimentului este asociaţia Green Revolution. Potrivit acesteia, acţiunea are scopul de a promova mişcarea în aer liber şi protejarea mediului înconjurător.

Sursa: Mediafax


loading...
Partenerii noștri