Începe curăţenia generală la Metrorex. Cum vor fi igienizate trenurile de metrou şi cum vor fi curăţate staţiile

Metrorex a anunţat că a dat startul curăţeniei generale prin programul de lucrări ce presupun igienizarea, salubrizarea şi înfrumuseţarea staţiilor şi trenurilor de metrou.

23 mart. 2017, 10:58
Începe curăţenia generală la Metrorex. Cum vor fi igienizate trenurile de metrou şi cum vor fi curăţate staţiile

Toate cele 51 de staţii de metrou sunt cuprinse în planul de curăţenie generală pe baza căruia se execută lucrări de reparaţii, vopsire, curăţare accesuri, precum şi refacerea şi completarea indicatoarelor pentru orientarea călătorilor, anunţă Metrorex într-un comunicat.

Conform sursei citate, în plus faţă de programul curent de salubrizare, Metrorex desfăşoară activităţi pentru îmbunătăţirea aspectului tuturor staţiilor de metrou prin repararea placajelor din marmură, granit, traventin, etc. ale scărilor fixe, reparare şi zugrăvire a pereţilor şi tavanelor.

Lucrările de salubrizare a staţiilor şi trenurilor de metrou se efectuază în mod constant, de-a lungul întregului an. În cazul trenurilor, acestă acţiune se desfăşoară pe mai multe etape:
Salubrizare curentă şi intermediară: zilnic, după retragerea trenurilor din circulaţia cu călători, se efectuează salubrizarea curentă pentru trenurile care remizează în depouri, unde sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă pentru accesul personalului de salubrizare. Totodată, la finalizarea procedurilor de mentenanţă a trenurilor, fiecare vagon este verificat din punct de vedere al curăţeniei.
Salubrizare radicală: salubrizare complexă (la interiorul şi exteriorul trenurilor) efectuată la un interval de aproximativ 30 zile, în depourile cu linii destinate special acestui tip de salubrizare. Acest tip de salubrizare radicală se desfăşoară şi în perioada 15 martie – 14 aprilie 2017, în cadrul căreia se efectuează operaţii mai ample de curăţare atât în interiorul, cât şi în exteriorul trenurilor: se spală plafonul, pereţii, geamurile, panourile, afişajele pentru informare călători, uşile de acces în vagoane, banchetele, barele de susţinere, podelele vagoanelor, zonele burdufurilor, iar la exterior se spală toate suprafeţele laterale şi frontale ale vagoanelor.

Metrorex începe instalarea noilor sisteme de acces la metrou cu carduri contactless. Staţiile vor fi ÎNCHISE etapizat

Metrorex anunţă începerea lucrărilor de modernizare a sistemului de control – acces în 41 de staţii de metrou. Modernizarea se va face în 5 etape şi are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor şi creşterea confortului în timpul călătoriilor cu metroul. Detalii, aici. 

Staţii de metrou închise pentru modernizare. Reacţia Metrorex cu privire la intervalul în care se vor desfăşura lucrările


loading...
Partenerii noștri