Începe distribuirea pachetelor cu alimente de la UE. Care sunt românii care se califică pentru acest ajutor

Miercuri începe distribuţia pachetelor alimentare, de la UE, pentru cei cu venit minim garantat și alocație de întreţinere a familiei. Cei care se încadrează pentru acest ajutor vor beneficia de 25 de kg de alimente.

19 apr. 2023, 12:38
Începe distribuirea pachetelor cu alimente de la UE. Care sunt românii care se califică pentru acest ajutor

În cazul în care la finalul acestei tranșe mai sunt pachete, acestea vor fi distribuite persoanelor cu handicap, iar atunci distribuirea se va face în ordinea sosirii, dar și în limita stocului disponibil. Cei care vor să-și ridice pachetele cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană trebuie să vină la centrele de distribuire cu actele lor de identitate și pe cele ale membrilor familiei.

Anul acesta se acordă șase tranșe de susținere pentru alimente și mese calde, unui număr de circa 2,4 milioane de oameni aflați în situații vulnerabile.

Ce conțin pachetele cu 24 de kilograme de alimente

– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

– mălai (4 pungi de 1 kg);

– paste făinoase (2 pungi de 400 g);

– ulei (4 sticle de 1 l);

– zahăr (2 pungi de 1 kg);

– orez (4 pungi de 1 kg);

Citește și: Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor. Marius Budăi promite o nouă lege a salarizării „Acum analiza este mult mai grea”

– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

– gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Cei mai mulți beneficiari se află în localitățile: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Sunt sancţiuni dure pentru persoanele care vând pachetele de 25 de kilograme cu alimente, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cei care vând pachetele cu cele 25 de kilograme de alimente riscă excluderea din lista beneficiarilor şi trebuie anunţată Poliţia locală sau Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Citește și: Vești proaste pentru pensionarii români. S-au bucurat pentru creșterea pensiei, dar acum plătesc impozit