Începe examenul pentru admiterea la Facultatea de Medicină 2023. Cum vor arăta subiectele de la Universitate

Anunț mare pentru tinerii care vor să se specializeze în domeniul Sănătății, respectiv pentru familiile și prietenii tinerilor aspiranți. Duminică, 23 iulie, va avea loc examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București. 

06 iul. 2023, 16:56
Începe examenul pentru admiterea la Facultatea de Medicină 2023. Cum vor arăta subiectele de la Universitate

La început de iulie au apărut și primele informații referitoare la structura examenului de la Medicină. Examenul se va desfășura după un sistem de tip grilă. Fiecare întrebare are un sigur răspuns corect.

În sala de examen, accesul candidaților se va face în ziua concursului în baza buletinului sau a pașaportului valabil, precum și a legitimației de concurs tip, eliberată la înscriere prin intermediul platformei.

Fiecare candidat va avea identitatea verificată de supraveghetori. De asemenea, fiecare aspirant la statutul de student la Medicină, care se va prezenta la concurs, va semna pe 23 iulie în tabelul de prezență.

Examenul va avea o durată de două ore și jumătate pentru toate specializările – Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, Asistență Medicală Generală, cu excepția celorlalte specializări ale F.M.A.M.

Informații punctuale privind examenul de admitere la Facultatea de Medicină București 2023

Iată câteva informații suplimentare privitoare la procedura de admitere. Chestionarele de concurs trebuie completate corect, fără ştersături după următoarele reguli:

  • Pentru completare se foloseşte în mod obligatoriu pix negru sau albastru închis;
  • Pentru marcarea răspunsurilor corecte se completează integral căsuţele respective iar
    căsuţele corespunzătoare răspunsurilor greşite se lasă necompletate;
  • Nu se admit chestionare de concurs cu ştersături sau corecturi care pot produce interpretări
    eronate din partea sistemului electronic de prelucrare a răspunsurilor.

Fiecare întrebare va avea un singur răspuns corect, pentru care se acordă un punct. Punctajul maxim al probei de concurs este de 100
puncte pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, de 80 puncte pentru specializarea Asistenţă Medicală Generală (FMAM) şi de 60 puncte pentru restul specializărilor din cadrul FMAM. Punctajul obţinut se transformă în note.