Începe festivalul de cultură urbană UNDERval la Bucureşti: skateboarding, graffiti şi concerte în aer liber

Festivalul de cultură urbană "UNDERval", eveniment de promovare a artei urbane, destinat tinerilor bucureşteni, de desfăşoară in acest weekend, în Parcul Carol. Aflat la prima ediţie, UNDERval îşi propune culturalizarea şi participarea activă, într-un spaţiu organizat, a împătimiţilor de sporturi extreme, muzică, dans şi design.

17 iun. 2016, 09:30
Începe festivalul de cultură urbană UNDERval la Bucureşti: skateboarding, graffiti şi concerte în aer liber

Festivalul de cultură urbană „UNDERval” se desfăşoară sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 22.00, unde vizitatorii se pot relaxa la:

SPORTURI URBANE

Pentru iubitorii de skateboarding, role freestyle, BMX sau trotinete freestyle, în capătul aleii centrale din parcul Carol, a fost amenajată o rampă special destinată sporturilor urbane. Tinerii sunt încurajaţi să vină cu propriile biciclete, role, skateboarduri, trotinete, să asiste la demonstraţii şi să învete trucuri noi de la cei mai experimentaţi în domeniu, dar şi să participe la concursuri.

CONCERTE

În cele două zile de eveniment, atmosfera din Parcul Carol va fi completată cu muzica artiştilor Macanache, Muze, CTC (Doc, Deliric, Vlad Dobrescu), Cabron, Guess Who, Krem (Romanii au talent), care vor urca pe scena special amenajată în cadrul Festivalului. Totodata, în cadrul festivalului, doi DJ vor remixa diferite melodii cunoscute, adaptându-le stilului Underground.

GRAFFITTI

Pasionaţii de graffiti vor avea la dispoziţie un panou uriaş şi materialele necesare (spray- uri şi instrumente speciale) pentru a-şi pune în operă propriile viziuni artistice.

REPREZENT YOUR STYLE – Workshop & Battle

REPREZENT YOUR STYLE este un eveniment tip concurs, organizat în cadrul Festivalului „UNDERval”, un concept marca Romanian Bboys şi Artizthick. Se doreşte a fi un manifest cultural al iubitorilor de dans, o desfăşurare a energiilor creative pentru elevii şi studenţii aflaţi în Bucureşti, cu vârste cuprinse între 7-25 ani.

RYS numără nu mai puţin de 12 workshop-uri susţinute de cei mai experimentaţi instructori de profil, şi au ca scop prezentarea şi dezvoltarea fiecărui stil de dans urban, prin metode de antrenament şi moduri de pregătire care să ajute la o performanţă cât mai bună. Totodată, cei mai cunoscuţi profesori îi vor învăţa pe tineri paşii de bază ai unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Reprezent Your Style este un eveniment împăţit în două categorii de evenimente, destinate dansatorilor amatori şi profesionişti din toată ţara: Workshop & Classes (Cursuri cu participare gratuită) şi Battle (concurs de dans).

A. Workshop & Classes (Cursuri cu participare gratuită) vor avea o durată de 45 minute/curs şi se vor desfăşura în zile 18 şi 19 iunie, în intervalul orar 10.00 – 14.00, pe platoul aflat în Parcul Carol din Bucureşti. Vor fi prezentate următoarele 7 stiluri de dans: House Dance, Hip Hop, Breakydance, Party Dance, Dance Hall, Waacking, Vogue.

B. Battle (Concurs de dans)

Programul competiţional se va desfăşura pe parcursul celor două zile, între orele 16-21, şi are ca scop principal desemnarea celor mai talentaţi dansatori. Sâmbătă, 18 iunie, va fi ziua în care se va desfăşura etapa de calificare. Finalele vor avea loc pe data de 19 iunie, începând cu ora 16.20. Stilurile de dans abordate pe durata concursurilor sunt: Concurs 1vs1 KIDS: HIP-HOP si Breakin’ (Breakdance), Concurs dedicat trupelor: 2vs2 ALLSTYLEZ, 3VS3 Breakin’Battle (Breakdance).

 


loading...