Începe procesul fostului trezorier al PSD Mircea Drăghici. Şefi din AEP, printre martorii a căror audiere a fost cerută de DNA

Publicat: Joi, 05 Martie 2020 12:14 // Actualizat: Joi, 05 Martie 2020 12:14 // Sursa: romaniatv.net

Un complet de trei judecători de la instanța supremă a dat, joi, citire rechizitoriului din dosarul fostului trezorier al PSD Mircea Drăghici, acuzat de DNA de delapidare (două infracțiuni) și utilizarea subvențiilor de la stat pentru PSD în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate. Mai exact, Drăghici şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Procurorul DNA a cerut audierea fostului șef al AEP, Daniel Barbu, cercetat de procurorii anticorupție în legătură cu un control al Autorității la PSD, a mai multor inspectori din cadrul instituției. De asemenea, s-a cerut audierea actualului președinte al AEP Constantin Mitulețu Buică și al vicepreședintelui AEP din perioada controlului la PSD Marian Muhuleț.

Procurorul DNA a mai cerut audierea vânzătorul imobilului luat de Drăghici, Corneliu Geană, dar și a bărbatul care a stat în el, Andrei Nicolae Vasile.

Procurorii DNA au cerut, de asemenea, audierea lui Marian Neacșu, fostul secretar general al PSD. 

Avocații lui Mircea Drăghici s-au opus audierii reprezentanților AEP. 

Instanța supremă va stabili până în 2 aprilie care martori ai acuzării vor fi chemați la instanță pentru audieri.

Acuzaţiile DNA la adresa lui Mircea Drăghici

DNA a anunțat în vara lui 2019 că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Mircea Drăghici pentru delapidare (două infracțiuni) și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate.

Procurorii anticorupţie susţin că pe 2 aprilie Mircea Drăghici, în calitate de trezorier al PSD, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând partidului, şi-ar fi însuşit suma de 380.000 de euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.

Potrivit DNA, acel contract de închiriere a fost încheiat pentru o perioadă de 10 ani, începând cu data de 1 martie 2018 până la 1 martie 2029, valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro, ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 de euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranşe de cel puţin 19.000 de euro pe lună, timp de 18 luni.

Mircea Drăghici a fost trimis în judecată, iar în septembrie 2019 ÎCCJ a dispus începerea judecării pe fond în acest dosar.

Mircea Drăghici se află la al treilea mandat de deputat de Argeș, fiind ales pe listele PSD. În 11 februarie, Drăghici a anunțat că demisionează din PSD.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H