Începe raționalizarea apei în România. Primul judeţ în care se ia măsura, aproape 12 ore pe zi nu va curge niciun strop la robinet

Compania Hidro Prahova, cel mai mare furnizor de apă potabilă din judeţul Prahova, anunţă că localnicii din comuna Scorţeni şi oraşul Urlaţi primesc, în acest weekend, apă potabilă în baza unui program.

02 iul. 2022, 14:50
Începe raționalizarea apei în România. Primul judeţ în care se ia măsura, aproape 12 ore pe zi nu va curge niciun strop la robinet

Societatea Hidro Prahova a anunţat, pe site-ul companiei, că „este nevoită să introducă un program de distribuţie a apei în comuna Scorţeni, satele Scorţeni şi Mislea, valabil în intervalul 2-3 iulie 2022, pentru refacerea stocurilor de apă din rezervorul de înmagazinare”.

Astfel, în acest week-end, între orele 13.00-16.30 şi 22.00-6.00, apa va fi oprită pentru abonaţii din cele două sate.

„Măsura este necesară pe fondul secetei din ultimele zile, dar şi din cauza consumului extrem de ridicat de apă potabilă, care este folosită intensiv pentru activităţi agricole. Societatea Hidro Prahova SA face apel la toţi abonaţii să folosească apa strict în gospodărie şi să renunţe la utilizarea resurselor existente pentru activităţi agricole şi de grădinărit, în scopul evitării unor deficienţe în procesul de distribuţie. După refacerea stocurilor necesare de apă, reluarea distribuţiei către utilizatorii Hidro Prahova SA din comuna Scorţeni se va face treptat, la parametrii de calitate corespunzători, pe măsura umplerii reţelelor”, precizează oficialii companiei în anunţul postat pe internet.

Citeşte şi Raţionalizarea energiei în România. Avertismentul unui expert: „E o variantă pe care trebuie să o luăm în considerare”

O măsură similară este în vigoare de câteva zile şi în oraşul Urlaţi, unde furnizorul de apă opreşte, pe parcursul nopţii, în intervalul orar 0.00-5.30, apa potabilă. Măsura a intrat în vigoare pe 29 iunie şi este valabilă până pe 3 iulie.

„Restricţiile pot fi suspendate în acest interval de furnizare a apei potabile cu restricţii, în situaţia în care vor fi semnalate precipitaţii suficiente pentru a completa rezervele de apă, astfel încât să fie asigurat necesarul de consum. Societatea Hidro Prahova SA precizează că a informat Primăria oraşului Urlaţi cu privire la necesitatea introducerii programului de furnizare a apei, aceasta fiind singura soluţie tehnică pentru refacerea resurselor de consum, la nivelul localităţii”, menţionează compania furnizoare de apă.

Citeşte şi Francezii, avertizaţi să limiteze consumul de energie. Marii producătorii fac apel public la pregătirea pentru criză


loading...