Începe RĂZBOIUL. Statele Unite au dislocat deja nave în regiune

Regimul de la Phenian a criticat dur disolcarea unui grup naval american în zona Peninsulei Coreene, avertizând că este pregătit să reacţioneze la "orice tip de război" dorit de Statele Unite, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, potrivit postului France 24.

11 apr. 2017, 13:38
Începe RĂZBOIUL. Statele Unite au dislocat deja nave în regiune

Grupul naval al portavionului USS Cal Vinson a fost trimis de Washington în regiune pentru a semnala hotărârea Statelor Unite în chestiunea arsenalului nuclear nord-coreean.

„Acest lucru demonstrează că planurile nesăbuite ale SUA de a invada DPRK (Coreea de Nord) au ajuns la o fază serioasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agenţia publică de ştiri KCNA, citată de Mediafax.

„DPRK este pregătită să reacţioneze la orice tip de război dorit de Statele Unite”, a adăugat oficialul nord-coreean.

 Acesta a mai anunţat că regimul de la Phenian”va lua cele mai dure măsuri de contracarare a provocatorilor pentru a ne apăra prin forţa armelor”.

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear cu ocazia aniversării a 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul statului nord-coreean.

Citeşte şi Seulul testează o rachetă care poate lovi Coreea de Nord

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este „o opţiune” luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar, potrivit Mediafax.

Recent, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a avertizat că ar putea ordona intervenţii militare atât împotriva regimului Bashar al-Assad, căruia îi atribuie recentul atac chimic şi alte atrocităţi din Siria, cât şi contra Coreei de Nord, care dezvoltă programe militare în domeniile balistic şi nuclear.

Referindu-se la testele balistice şi nucleare şi la ameninţările regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, Donald Trump a sugerat o acţiune militară unilaterală a Statelor Unite: „Sunt pregătit să acţionez de unul singur”.