Începe vaccinarea împotriva Covid-19 la medicul de familie. Tot ce trebuie să știi

La începutul lunii mai se va da startul vaccinării în cabinetele medicilor de familie. Astfel, doritorii nu mai sunt nevoiți să se programeze în platformă, iar serul folosit va fi cel de la AstraZeneca.

19 apr. 2021, 08:52
Începe vaccinarea împotriva Covid-19 la medicul de familie. Tot ce trebuie să știi

Începe vaccinarea împotriva Covid-19 la medicul de familie. Vaccinarea anti-coronavirus în cabinetele medicilor de familie va începe în aproximativ două săptămâni. Mai exact, în jurul datei de 4 mai. Oamenii nu mai sunt nevoiți să se programeze în platformă iar serul folosit va fi cel de la AstraZeneca.

Pașii necesarii vaccinării la medicul de familie:

– se anunță medicul de familie (înscrierea pe platformă nu mai este necesară)

– reacțiile adverse se raportează tot medicului de familie

– persoanele imunizate primesc adeverință de vaccinare

Vaccinarea cu AstraZeneca fără programare, disponibilă începând de mâine

Începe vaccinarea împotriva Covid-19 la medicul de familie

Dozele de vaccin vor ajunge în cabinetele medicilor prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică. În funcție de câte persoane înscrise sunt, medicii comunică necesarul, iar DSP livrează necesarul pentru fiecare cabinet în parte.  Vor putea fi folosite doar vaccinuri care pot fi ținute la temperatura de frigider. Astfel, serul cu care vor fi imunizați cei care vor dori să se înscrie pe listele medicilor de familie este, în principal, cel de la AstraZeneca. Inițial, autoritățile au anunțat că va fi folosit și serul provenit de la Johnson&Johnson.

S-a aflat de ce se formează cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie a început, în luna aprilie, în județul Timiș, într-un proiect pilot. S-au înscrie în campanie 50 de medici, din zona metropolitană, care au primit, în total, 5.000 de doze de vaccin.


loading...
Partenerii noștri