Începerea şcolii la New York, amânata a doua oară. Elevii vor mai sta acasă cel puţin o săptămână

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a anunţat joi o nouă amânare a începerii școlilor, pentru majoritatea elevilor din metrolopa americană, pe fondul preocupărilor permanente privind sănătatea publică, în contextul pandemiei de Covid-19.

17 sept. 2020, 17:36
Începerea şcolii la New York, amânata a doua oară. Elevii vor mai sta acasă cel puţin o săptămână

Şcolile din New York ar fi trebuit să înceapă cursurile luni, 21 septembrie, dar preşcolarii şi elevii până la clasa a 5-a, vor mai avea vacanţă până pe 29 septembrie, iar cursurile în şcolile medii şi liceale vor începe abia pe 1 octombrie. Este a doua amânare a începerii cursurilor în şcolile new-yorkeze, după ce la începutul lunnii septembrie a fost amânată începerea cursurilor în clase cu 11 zile, până pe 21 septembrie, potrivit unui acord cu sindicatele care au cerut măsuri de siguranţă mai stricte legate de Covid-19.

Ceea ce am convenit este să ne asigurăm că măsurile de sănătate sunt în vigoare, pentru a ne asigura că există timp pentru pregătirea adecvată a educatorilor noştri„, a spus Bill de Blasio într-un briefing de presă.

Sindicatele din New York, conduse de Federaţia Unită a Profesorilor, şi-au exprimat îngrijorarea că oraşul se grăbeşte să deschidă anul şcolar fără a lua măsuri adecvate pentru a proteja profesorii, elevii şi restul personalului de infecţii.

În Los Angeles şi Chicago, care au al doilea şi al treilea sistem şcolar ca mărime din ţară, elevii au începul anul şcolar doar online.