Închisoare cu executare pentru o chirie nedeclarată. Prejudiciul este de 72 de lei

Un bărbat a fost condamnat la 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală de 72 de lei. Acesta se face vinovat că a închiriat pentru o lună garsoniera sa fără a încheia un contract la ANAF.

20 sept. 2017, 08:25
Închisoare cu executare pentru o chirie nedeclarată. Prejudiciul este de 72 de lei

În vara anului trecut, brăileanul a oferit spre închiriere locuinţa pe care o deţine prin intermediul anunţurilor publicate în presa locală. Aşa se face că, spre sfârşitul lunii iunie 2016, a fost contactat de o femeie care şi-a dorit să inchirieze garsoniera.  Potrivit anchetatorilor, în urma negocierilor, s-a stabilit o chirie de 550 lei/lună şi o garanţie de 550 lei ce urma să fie returnată chiriaşei la momentul plecării din locuinţă.

Chiriaşa, a locuit în garsonieră numai până la data de 21 iulie 2016, când s-a împăcat cu concubinul ei şi s-a mutat din nou cu acesta. În ziua respectivă, brăileanca, însoţită de concubin, a luat legătura cu proprietarul garsonierei şi a solicitat să i se restituie suma plătită drept garanţie, întrucât nu cauzase niciun fel de stricăciuni în locuinţă. Proprietarul, însă, a refuzat să-i restituie garanţia, pe motiv că încă nu primise facturile de la utilităţi. Şi de aici problemele care au urmat, scrie obiectivbr.ro.

Supărată, chiriaşa a apelat numărul pentru urgenţe 112 şi a sesizat la poliţie faptul că Ştefan Laurenţiu Norocea refuza să-i restituie garanţia pe care o plătise pentru închirierea garsonierei. Aşa au aflat poliţiştii că proprietarul îi închiriase reclamantei garsoniera fără să încheie un contract care să fie luat în evidenţă de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.Bărbatul s-a ales, astfel cu dosar penal. 

Magistraţii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe bărbatul în vârstă de 43 de ani, cu antecedente penale, la o pedeapsă de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală în modalitatea ascunderii sursei impozabile sau taxabile”.

Citeşte şi ANAF propune completarea procedurilor de înregistrare sau modificare a domiciliului fiscal