Închisoare pentru părinții care nu își trimit copiii la școală. Unde se întâmplă acest lucru

Există o lege care îi condamnă pe părinți la pedeapsa cu închisoarea dacă nu își trimit copiii la școală. Se întâmplă în Africa de Sud, unde parlamentarii au adoptat un proiect de lege important privind educația.

27 oct. 2023, 23:49
Închisoare pentru părinții care nu își trimit copiii la școală. Unde se întâmplă acest lucru
Închisoare pentru părinții care nu își trimit copiii la școală. Unde se întâmplă acest lucru

Închisoare pentru părinții care nu își trimit copii la școală. Potrivit unui proiect de lege adoptat de parlamentarii din Africa de Sud, părinții ar putea fi plasați în arest pentru o perioadă de până la 12 luni în cazul în care copiii lor lipsesc de la școală sau dacă nu sunt înscriși la școală atunci când ajung la vârsta școlară.

Citește și: O nouă epidemie venită din China ameninţă lumea. Epicentrul se mută în Europa și Africa cu tulpini destul de virulente

Închisoare pentru părinții care nu își trimit copii la școală

Legea din Africa de Sud introduce, de asemenea, o interdicție privind pedepsele corporale în toate școlile. Aceasta este cea mai mare reformă în domeniul educației de la sfârșitul apartheidului în 1994. Partidul actual aflat la guvernare, Congresul Național African, susține că proiectul de lege va „transforma sistemul de educație, pentru a aborda provocările istorice și actuale”, potrivit BBC.

Experții susțin că sistemul educațional din Africa de Sud este în criză. În 2021, aceasta s-a clasat pe ultimul loc din 57 de țări evaluate în cadrul studiului „Progress in International Reading Literacy Study”, care a testat capacitatea de citire a 400.000 de elevi din întreaga lume. La începutul acestui an, un studiu a constatat că 8 din 10 elevi sud-africani se străduiesc să citească până la vârsta de 10 ani.

Alianța Democrată (DA), cel mai mare partid de opoziție, susține că proiectul de lege „dezautorizează școlile, părinții și comunitățile și nu reușește să abordeze nici una dintre provocările sistemice care împiedică educația de calitate”.

Între timp, în Africa de Sud au fost mari probleme în ceea ce îl privește pe Regele Zulu. În luna iulie a acestui an Regele Zulu, cea mai puternică căpetenie din Africa de Sud, dar a cărui încoronare de anul trecut a declanşat un război între clanuri în cadrul familiei regale, a fost spitalizat în ţara vecină Eswatini, palatul invocând o posibilă otrăvire.

Spitalizarea sa a survenit după moartea subită a principalului său consilier, continuă în Mangosuthu Buthelezi, prim-ministrul zulu şi membru influent al familiei regale care şi-a exprimat „marea îngrijorare”. Regele a preferat să fie tratat în Eswatini, ultima monarhie absolută din Africa, decât în Africa de Sud, unde ambii săi părinţi „au fost trataţi şi au murit”.

Citește și: Criza ciocolatei. Ar putea să se scumpească dacă recolta de cacao din Africa va fi slabă