Închisori transformate în cele mai frumoase hoteluri de lux din lume GALERIE FOTO

Publicat: Duminică, 23 Octombrie 2016 11:38 // Actualizat: Duminică, 23 Octombrie 2016 11:38 // Sursa: romaniatv.net

Ideea de a transforma foste închisori în care oamenii au pătimit în hoteluri de lux se bucură din ce în ce mai mult de popularitate. Astfel, mai multe ţări care au îmbăţişat o astfel de transformare au reuşit să facă lucruri cu adevărat minunate.

Arhitecţi talentaţi şi oameni de afaceri interesaţi într-o nouă piaţă s-au priceput să ofere o a doua viaţă, de departe mult mai frumoasă, fostelor închisori. Acestea au fost transformate nu numai în hoteluri de lux, dar şi în alte obiective interesante şi utile, cum ar fi, de pildă, şcolile sau universităţile, mall-urile sau chiar cinematografele. Practic, se pretează la orice construcţie şi destinaţie.

De pildă, o închisoare din secolul al XVIII-lea din Louvriers, în Franţa, a fost transformată într-o elegantă academie de muzică.

Un alt exemplu este închisoarea corecţională Arthur Kill, din Staten Island, din New York, care este în plin proces de transformare într-un studio de producţie cinematografică.

Sau închisoarea Reading din Anglia, care a fost deschisă publicului pentru prima oară în septembrie şi care a fost transformată în expoziţie de artă unde vizitatorii pot vedea unde Oscar Wilde îşi făcea patul.

Închisoarea Pentridge din Australia,în care au ajuns unii dintre cei mai notorii criminali, inclusiv celebrul deţinut Ned Kelly, a fost transformată într-o clădire rezidenţială şi comercială foarte elegantă, în Melbourne. 

La Istanbul, de pildă, faimoasa închisoare a celor mai cruzi criminali, Sultanahmet, a devenit acum un luxos hotel din  lanţul Four Season şi găzduieşte într-o secţiune specială personalităţi de renume din lumea culturală.
 

 

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H