Incident aviatic neobișnuit. Un avion a zburat timp de mai multe ore în timp ce pasagerii și piloții erau morți sau inconștienți

În anul 1999, un avion privat care zbura din Florida spre Dallas, dar a deviat de la destinație, piloții și pasagerii fiind inconștienți sau morți.

02 iun. 2023, 22:45
Incident aviatic neobișnuit. Un avion a zburat timp de mai multe ore în timp ce pasagerii și piloții erau morți sau inconștienți
Un avion privat a zburat mai multe ore cu piloții și pasaerii inconștienți sau morți

Learjet 35, un avion privat, a decolat pe data de 25 octombrie 1999 din Orlando, Florida, având destinația Dallas, Texas. La bord se aflau persoane importante, precum legenda golfului Payne Stewart, fostul fundaș de fotbal american Robert Fraley, președintele agenției de golf a lui Stewart, Van Arden, și Bruce Borland și arhitectul specializat în terenuri de golf, Jack Nicklaus Company, potrivit click.ro.

Avionul a decolat și a urcat la o altitudine preaprobată de 11.900 de metri, pilotul a stabilit contactul radio, indicând că totul decurge normal, însă, din nefericire, avea să fie ultimul contact cu acest avion. După mai multe încercări de a-l contacta, s-a dat alarma, iar Forțele Aeriene a început procesul de interceptare al aeronavei.

Citește și: Patru copii dispăruţi în urmă cu o lună, după prăbuşirea unui avion în jungla din Columbia, ar fi în viaţă

Avion cu piloți și pasageri morți sau inconștienți

Un F-16 se afla în zonă și a zburat pentru a intercepta aeronava și pentru a face o inspecție vizuală, dar, chiar dacă avionul nu avea avarii vizivile și zbura în linie dreaptă, nu putea vedea în cabină pentru a identifica echipajul, pentru că ferestrele erau opace, părând că erau acoperite de condens sau gheață.

După patru ore și jumătate de zbor, avionul a rămas fără combustibil și s-a prăbușit pe un teren plat în Dakota de Sud, martorii spunând că aeronava era scăpată de sub control, picând în gol cu o viteză aproape supersonică.

Citește și: Cât te costă dacă vrei să schimbi numele pe biletul de avion. Care sunt paşii pentru această opţiune

Cel mai probabil, oxigenul din cabină a scăzut atât de mult până când pasagerii și piloții și-au pierdut conștiința. În cele patru ore, avionul a zburat fără nimeni la manșă cu ajutorul pilotului automat până când a rămas fără combustibil.

Înregistrările din cutia neagră au arătat că nicio persoană de la bord nu mai era conștientă în ultimele minute ale zborului, iar membrii echipajului erau, fie inconștienți, fie decedați. Cauza depresurizării rămâne un mister și acum, potrivit IFLScience.com.