Incident bizar în SUA. Un avion de vânătoare a scăpat o bombă într-o parcare

O bombă de antrenament a fost scăpată dintr-un avion în parcarea unui bar din oraşul Sudlersville, din statul american Maryland. Deşi nu a provocat victime şi nu a explodat ea a răspândit un fum atât de dens încât i-a speriat pe cei din apropiere.

02 sept. 2013, 16:02

Un incident grav şi cu totul neobişnuit s-a petrecut zilele trecute într-un orăşel din statul american Maryland, stârnind panică printre clienţii unui bar. În timp ce îşi sorbeau liniştiţi băuturile, la un moment dat au auzit zgomote puternice din parcarea localului, asemănătoare focurilor de artificii, de unde se ridica spre cer un fum gros.

Misterul a fost repede elucidat, locotenent-colonelul Charles Kohler, purtătorul de cuvânt al Gărzii Naţionale Maryland, declarând că în parcare a căzut o bombă de 15 kg, scăpată dintr-un avion militar care tranzita zona.

În timp ce se întorcea la bază, pilotul a văzut pe ecran avertismentul că „o parte din echipamentul militar nu a fost lansat în mod corespunzător„, iar un alt avion de vânătoare a mers pe traseul acestuia, pentru o inspecţie vizuală, însă era prea întuneric pentru a distinge ceva. Alertaţi de clienţii de la sol, geniştii din Maryland au găsit la faţa locului o bombă de culoare albastră, aflată la câteva câţiva metri de intrarea în bar.

Aceasta avea doi metri lungime şi nu conţinea material explozibil, fiind vorba de o bombă de antrenament. Dealtfel, potrivit proprietarei localului, iniţial clienţii nici nu au fost conştienţi că în zonă tocmai a căzut o bombă. „S-ar fi putut sfârşi foarte rău totul. În apropiere se află câteva rezervoare de propan. Slavă Domnului că nimeni nu a păţit nimic şi toată lumea este bine„, a spus aceasta.