INCIDENT de protocol la Paris. Momentul care l-a ENERVAT pe Klaus Iohannis VIDEO

Klaus Iohannis a plecat, marţi, într-o vizită oficială în Franţa. La aterizarea aeronavei prezidenţiale, la Paris, a avut loc un mic incident de protocol, care l-a enervat pe şeful statului. 

10 feb. 2015, 11:02

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Paris a început uşor tensionat. Potrivit România TV, totul a pornit de la o lipsă de comunicare între staff-ul prezidenţial şi organizatori, în condiţiile în care protocolul prevede că reprezentanţi ai părţii franceze ar fi trebuit să fie prezenţi la sosirea aeronavei şi să conducă delegaţia română la maşinile deja pregătite.

Iohannis s-a arătat deranjat, relatează România TV, de faptul că prima doamnă, Carmen Iohannis, a coborât din avion, uşor dezorientată şi nu a fost condusă la maşină.

Când a ajuns la limuzina prezidenţială, Klaus Iohannis şi-a scos singur haina. Deşi în jurul său erau membri ai delegaţiei, nimeni nu i-a luat haina, astfel că, după ce a aşteptat câteva momente, într-un gest nervos, a aruncat-o pe capota maşinii.

Gestul lui Iohannis aproape că i-a blocat pe membrii delegaţiei. Imediat, haina a fost luată de pe capotă de unul dintre cei care îl însoţesc pe preşedinte, care i-a dat-o generalului Lucian Pahonţu, şeful Serviciului de Paza si Protectie (SPP).

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns marţi in Franta, unde are loc prima sa vizita bilaterală oficiala. Şeful statului are programată o întâlnire şi cu omologul sau, Francois Hollande.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, vizită oficială în Franţa. Şeful statului se întâlneşte cu Hollande VIDEO

Klaus Iohannis a susţinut, o declaraţie de presă, la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, înainte de plecarea spre Paris, subliniind „importanţa pe care ţara noastră o acordă consolidării parteneriatului strategic cu Franţa”.

„Astăzi și mâine voi efectua prima vizită bilaterală din mandatul meu de preşedinte al României, o vizită oficială la Paris. Este o vizită la invitaţia preşedintelui Franţei, domnul François Hollande. Vreau să subliniez, astfel, prin această vizită, importanţa pe care ţara noastră o acordă consolidării parteneriatului strategic cu Franţa, un membru foarte important al Uniunii Europene, cu care avem relaţii bilaterale foarte bune.

Voi merge la Palatul Élysée, unde voi avea un dejun de lucru cu preşedintele Hollande, primul ministru Vals, ministrul de externe şi ministrul economiei din Franţa. După aceea, voi avea întâlniri atât cu preşedintele Senatului francez, cât şi cu preşedintele Adunării Naţionale”, a spus Iohannis.