Incident de Ziua Naţională a României. Unui copil de opt ani din Buzău i s-a făcut rău în timpul manifestărilor

La Buzău, peste 5.000 de persoane au participat la manifestările de 1 Decembrie. La un moment dat, însă, în timpul unui discurs, unui copil de opt ani i s-a făcut rău.

01 dec. 2016, 15:54
Incident de Ziua Naţională a României. Unui copil de opt ani din Buzău i s-a făcut rău în timpul manifestărilor

La Buzău, aproximativ 5.000 de persoane au asistat la manifestările organizate de Ziua Naţională la monumentul eroilor din faţa Prefecturii Buzău şi în Parcul Crâng, unde autorităţile au oferit mii de porţii de fasole cu cârnaţi, scrie news.ro.

Manifestările au început cu un ceremonial religios, urmat de depuneri de coroane şi de discursurile oficialităţilor.

În timpul discursului generalului Lucian Foca, unui copil de opt ani i s-a făcut rău, fiind preluat de un echipaj de la ambulanţa aflat la faţa locului.

Ulterior, a avut loc o paradă militară, după care buzoienii s-au mutat în Parcul Crâng, unde Consiliul Judeţean Buzău a pregătit 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi un program folcloric.

Şi la Galaţi, peste 1.500 de oameni, mulţi dintre ei cu steaguri tricolore în mâini, au fost prezenţi, joi, pe esplanada Prefecturii, unde au asistat la manifestările dedicate Zilei Naţionale, care au cuprins şi defilări ale diferitelor structuri, şi o paradă a mijloacelor tehnice de intervenţie.

Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, a citit mesajul premierului Dacian Cioloş privind însemnătate acestei zile, după care a urmat un concert susţinut de Fanfara „Valurile Dunării” şi un recital al Mariei Crăciun.

Citeşte şi Bărbat înarmat depistat în zona Arcului de Triumf

Cel mai aşteptat moment al manifestărilor a fost parada militarilor, jandarmilor, poliţiştilor şi pompierilor din structurile ISU şi a mijloacelor tehnice de intervenţie – blindate, maşini de pompieri, autospeciale SMURD sau maşini ale Poliţiei sau SRI.

„Am venit cu nepoţelul, nu a fost niciodată. A vrut să vadă militarii, să vadă parada. Este o zi importantă Ziua României şi trebuie să dăm dovadă de solidaritate”, a spus un Ion. C, un gălăţean venit la manifestări împreună cu nepoţelul său.

Un alt gălăţean a spus că a ţinut să fie prezent la manifestări din „mândrie naţională”.

„Am venit pentru Ziua Naţională. Este o zi importantă şi suntem plini de mândrie, de sentimentul de unire”, a afirmat Silviu. „Suntem alături de toţi românii; îmi doresc să facem o Românie mai bună pentru copii, nepoţi. Îmi place şi parada”, a adăugat soţia acestuia.

Printre cei prezenţi la manifestările dedicate zilei Naţionale de la Galaţi s-au aflat şi membri ai platformei unioniste „Acţiunea 2012”.

În zona în care s-a aflat acest grup a fost afişat un banner pe care scria „Unirea, obiectiv naţional”.

Citeşte şi ZIUA NAŢIONALĂ: Parada militară de la Arcul de Triumf s-a desfăşurat în prezenţa a mii de români. Cioloş şi Iohannis, huiduiţi UPDATE