Incident diplomatic la Chişinău! Câinele Maiei Sandu, Codruţ, l-a muşcat de mână pe preşedintele Austriei

Câinele preşedintelui Maia Sandu, Codruţ, l-a muşcat de mână, aparent în joacă, pe preşedintele Austriei, în timp ce acesta se apleca să îl mângâie pe patruped. În cele din urmă, Codruţ şi Alexander Van der Bellen s-a împăcat şi au făcut chiar şi o plimbare, împreună cu prima doamnă a Austriei şi Maia Sandu.

16 nov. 2023, 20:54
Incident diplomatic la Chişinău! Câinele Maiei Sandu, Codruţ, l-a muşcat de mână pe preşedintele Austriei

Pe de altă parte, preşedintele Austriei a declarat că regretă decizia ţării sale de a bloca aderarea României la Spaţiul Schengen. Şeful statului austriac a spus că speră că la următoarea solicitare de admitere a ţării noastre în Schengen, decizia guvernului de la Viena să fie revizuită.

Codrut baiat bun

Liderul austriac a dezvăluit că el a fost în favoarea primirii României în spaţiul de liberă circulaţie din Europa.

Câinele, Codruț, a fost adoptat de Maia Sandu după ce a fost găsit în stradă, lovit de o mașină. În urma accidentului, câinele a rămas fără un picior.

„Codruț face parte din echipa noastră de la Președinție de vreo 7 luni, după ce a fost găsit în stradă lovit de mașină. Din păcate nu am reușit să-i salvăm lăbuța, dar, după câteva luni de tratament, acum aleargă bucuros în 3 picioare”, după cum scria Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Preşedintele Austriei îl contrazice, din nou, pe Nehammer cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Schengen: „Nu sunt de acord cu decizia Guvernului meu”