Incident grav într-un autobuz din Iași! Un tânăr a pulverizat spray lacrimogen din greșeală, iar mai mulți copii au ajuns la spital

Panică într-un autobuz plin cu pasageri, în Iași. Mai mulți copiii au ajuns la spital cu probleme la ochi, după ce un tânăr a pulverizat cu spray lacrimogen.

07 mart. 2023, 10:28
Incident grav într-un autobuz din Iași! Un tânăr a pulverizat spray lacrimogen din greșeală, iar mai mulți copii au ajuns la spital

Un tânăr a pulverizat din greșeală spray lacrimogen, în autobuzul 23 de pe traseul Miroslava-Iași. Din primele informații, șoferul a sunat la Poliție, conform bzi.ro

În interiorul mijlocului de transport se aflau mai mulți pasageri, printre care și copii.

Citiți și: Accident grav în Iași între două autoutilitare și o mașină. 14 persoane au fost implicate

Tânărul avea la el un spay lacrimogen care s-ar fi descărcat accidental

Din cauza problemelor oculare, aceștia au fost transportați la Spitalul de Copii Sf. Maria.

Compania de Transport Public a confirmat incidentul, iar tânărul a fost amendat de polițiști.

Oamenii legii au făcut verificări și au constatat faptul tânărul avea asupra sa un spray iritant lacrimogen care s-ar fi descărcat accidental.

„Astăzi, la data de 06 martie a.c., polițiștii Secției nr. 6 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că într-un mijloc de transport în comun a fost folosit un spray iritant lacrimogen. Din verificările efectuate, a rezultat faptul că un tânăr avea asupra sa un spray iritant lacrimogen care s-ar fi descărcat accidental. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, conform Legii nr. 61/1991, iar verificările continuă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Spray lacrimogen este considerat un obiect periculos, iar acest dispozitiv este interzis în locurile publice. Potrivit Codului Penal, mai precis articolul 372, portul de substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Totuși, din punct de vedere legal, puteți folosi acest dispozitiv doar în legitima apărare. Articolul 19 din Codul Penal consideră în legitimă apărare “persoana care săvârșește fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat si injust, care pune in pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, daca apărarea este proporțională cu gravitatea atacului.”

Citiți și: Părintele Gheorghe Petrişor s-a dus la cele sfinte. Biserica a mai pierdut un duhovnic iubit de enoriaşi