Incident grav la Hidrocentrala Porțile de Fier I. Un muncitor s-a electrocutat VIDEO

Incident grav la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. Un bărbat s-a electrocutat, iar salvatorii au fost chemați de urgență la fața locului.

23 sept. 2022, 12:12
Incident grav la Hidrocentrala Porțile de Fier I. Un muncitor s-a electrocutat VIDEO

Accident de muncă la Hidrocentrala Porțile de Fier I, în această dimineață. Un bărbat de 50 de ani care verifica o celulă electrică la Hidrocentrala Porţile de Fier I a fost electrocutat, fiind preluat de un echipaj medical şi dus de urgenţă la spital. Alerta a fost dată de un coleg al muncitorului rănit. Bărbatul a sunat la numărul de urgenţă 112, vineri, în jurul orei 9.00, pentru a anunţa că un coleg al său care verifica o celulă electrică la Hidrocentrala Porţile de Fier I a fost electrocutat.

”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că un bărbat de 50 de ani, electrician de întreţinere, s-a electrocutat în timp ce făcea verificări la hidrocentrală. Bărbatul a fost preluat de către un echipaj medical şi transportat la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, transmite IPJ Mehedinţi.

Bărbatul rănit la Hidrocentrala Porțile de Fier I a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență cu arsuri de gradul II/III pe suprafața mâinilor, potrivit news-mehedinti.ro.

Din cauza gravităţii rănilor, medicii au decis transferarea lui la Bucureşti. Un elicopter îl va transporta pe bărbat la Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni” din București.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.