Incident grav: Un campion mondial la schi, aproape să fie lovit de o dronă VIDEO

Austriacul Marcel Hirscher, cvadruplu laureat al Cupei Mondiale de schi alpin, a scăpat la "mustaţă" să fie lovit de o dronă utilizată de postul TV care transmitea proba de slalom special de la Madonna di Campiglio, din Italia, unde s-a clasat pe locul 2, marţi seara, în urma norvegianului Henrik Kristoffersen, informează AFP.

23 dec. 2015, 19:11
Incident grav: Un campion mondial la schi, aproape să fie lovit de o dronă VIDEO

Imaginile sunt edificatoare: dispozitivul s-a dezintegrat pe pistă la câteva sutimi de secundă în spatele campionului austriac, penultimul concurent care a luat startul în manşa secundă.

”Trafic aerian intens în Italia, norocos că am scăpat de prăbuşirea unei drone”, a scris, cu umor, nr.1 mondial pe contul său de Instagram.

„Este cadoul meu de Crăciun. Nu m-am accidentat şi am avut noroc”, a spus surâzător, în faţa ziariştilor, schiorul austriac. „Este inimaginabil, incredibil, o ruşine”, a adăugat Hirscher, mai serios.

Cuprins de tensiunea cursei, Hirscher nu a înţeles pe loc ce s-a întâmplat în spatele său. „Am auzit doar un zgomot, m-am gândit că a căzut ceva, dar nu-mi imaginam ce”, a spus el.

Conform organizatorilor, drona, pilotată de un expert, a fost utilizată pentru prima oară în staţiunea din Dolomiţi pentru a furniza imagini şi unghiuri inedite societăţii Infront, care deţine drepturile televizate pentru Cupa Mondială de schi alpin.