Incident groaznic la un festival important. Un uriaş balon de foc a căzut peste spectatori VIDEO

Festivalul Baloanelor, un eveniment tradiţional important în Myanmar, s-ar fi putut transforma într-o tragedie luni, după ce un balon în flăcări a căzut peste spectatorii panicaţi.

05 nov. 2019, 17:05
Incident groaznic la un festival important. Un uriaş balon de foc a căzut peste spectatori VIDEO

Incidentul s-a produs în Taunggyi, în statul Shan, în timpul Festivalului luminilor Tazaungdaing, care marchează sfârşitul sezonului ploios. În mod obişnuit, mai multe persoane sunt rănite în timpul acestui festival ancorat în tradiţia budistă, care atrage anual zeci de mii de vizitatori.

Mai multe echipe aflate în concurs realizează şi decorează gigantice baloane cu aer cald, cu luni înainte de a le lansa – sau de a încerca să le lanseze – pe cer, pe fundalul artificiilor. Circa 200 de baloane sunt lansate în decursul celor 10 zile de festival, însă orice eroare de iluminare poate avea consecinţe catastrofale.

Cele mai frumoase baloane cu aer cald, cele care se ridică cel mai sus pe cer şi rămân acolo cel mai mult, obţin cele mai multe puncte, explică Thein Zaw, membru al juriului festivalului, cu o tradiţie de 13 ani.

Competiţia a început luni seară, după dansurile etnice tradiţionale şi lansarea a sute de felinare în noapte. Pentru prima dată, în acest an, unul dintre terenurile de lansare a fost închis din motive de siguranţă, spre nemulţumirea unora dintre spectatori, care susţin că se pierde din atmosferă. Cel mai grav incident de la acest festival datează din 2014, când trei spectatori au murit după ce un balon a căzut pe mulţime.


loading...
Partenerii noștri