Incident la Chilia: Un proiectil de calibrul 7,62 a ajuns în bucătăria unei case. Poliţia face cercetări

La fața locului s-au deplasat polițiștii, în vederea efectuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub coordonarea unui procuror.

07 sept. 2023, 22:07
Incident la Chilia: Un proiectil de calibrul 7,62 a ajuns în bucătăria unei case. Poliţia face cercetări

Un incident ciudat a avut loc în localitatea tulceană Chilia, acolo unde proprietarii unei case s-au trezit în bucătărie cu un proiectil de calibrul 7,62.  Astăzi, 7 septembrie a.c., în localitatea Chilia, din județul Tulcea, într-o anexă gospodărescă (bucătărie), a fost identificat un proiectil (glonț-calibrul 7,62 mm), care a pătruns prin acoperișul casei, prin tavanul de rigips, căzând în interiorul anexei.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, în vederea efectuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub coordonarea unui procuror.

Noi atacuri ruseşti cu dronă la Izmail, o persoană a murit. Explozii în portul ucrainean Chilia, vizibile din Chilia Veche

Miercuri dimineaţă, în timpul unui atac cu drone de aproape trei ore asupra regiunii Odesa, mai multe instalaţii agricole şi portuare au fost avariate şi au fost raportate mai multe incendii în Ismail. Mai mulţi locuitori din Chilia Veche au declarat că exploziile de peste Dunăre, în localitatea ucraineană Chilia Nouă, au fost vizibile cu ochiul liber de pe teritoriul românesc.

Primarul din Chilia, Timur Ciauş, a spus că deja oamenii au ajuns la capătul răbdării. „Vă daţi seama că suntem îngroziţi. Să detoneze la 300-400 de tine, impactul este major. Vuietul, amploarea… Oamenii, copiii sunt speriaţi cel mai tare. Cu toate că îi asigurăm că teritoriul nostru nu este expus, că nu ajunge nicio bombă la noi, se tem pentru viaţa lor şi a copiilor. Chiar dacă nu ajunge la noi, nu avem de unde şti, asta ne spun oamenii. Noi îi liniştim, le spunem că suntem în siguranţă. Trăim cu această spaimă, recunoaştem, şi nu este în regulă”, ne spune primarul din Chilia Veche.

Alertă la cel mai înalt nivel. Klaus Iohannis, prima reacție la drona rusească prăbușită în România: „O violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO”. MApN confirmă găsirea fragmentelor
„Unda de şoc a fost puternică, dar nu a creat probleme. A fost un spectacol, inedit, dar sinistru”, ne-a spus, ieri,  Vasile Dan Dicu, preşedintele Asociaţiei „Împreună pentru Chilia”.

Mărturii șocante ale localnicilor din Chilia Veche, Tulcea și Galați despre atacul cu drone de noapțile trecute. Oamenii au fost treziți în miez de noapte de exploziile care au avut loc pe malul ucrainean și sunt speriați că pot fi loviți de bombele rusești.

„De când mă știu nu am văzut așa ceva. Nu mă gândeam. Credeam că sunt doar povești și că nu se poate întâmpla. Am văzut lume panicată, speriată… grupuri care numai despre asta discutau. În jur de ora 00.40 m-am trezit la prima explozie…. zgomot de motor, am crezut că e barca… am numărat 10, e posibil să mai fi fost două mai mici, posibil să fi explodat rezervoare. Acolo era depozit de combustibil, rezervoare destul de mari”, a spus un localnic din Chilia Veche.