Incident armat la o bază americană din Marea Britanie. Un militar a fost agresat cu cuţitul. Posibilă răzbunare a jihadiştilor

Un incident de securitate a avut loc luni după-amiază într-o bază aeriană americană din sudul Marii Britanii. Nu este exclusă o răzbunare a Statului Islamic.

18 dec. 2017, 14:38

Un incident de securitate a avut loc luni după-amiază într-o bază aeriană americană din sudul Marii Britanii şi un suspect a fost reţinut, anunţă presa britanică.

Incidentul s-a produs la intrarea în Baza aeriană Mildenhall, situată în regiunea Suffolk, în sudul Marii Britanii, informează presa britanică, aceasta fiind folosită de Forţele Aeriene din SUA, potrivit mirror.co.uk.

Surse din cadrul Ministerului britanic de Interne au declarat că un suspect a fost reţinut după o altercaţie la intrarea în baza militară. Unitatea militară a fost închisă până la îndepărtarea riscurilor.

Bazele militare de pe tot teritoriul britanic au fost puse în alertă după ce doi presupuşi terorişti au încercat să răpească un soldat. Poliţia britanică urmărea doi suspecţi care atacaseră un membru al RAF care se afla în apropiere de bază. Autorităţile militare au informat toţi soldaţii să fie vigilenţi atât în perimetrul bazei, cât şi în afara acestuia. Autorităţile britanice au mai spus că agresorii ar fi putut viza un atac ucigaş asupra militarilor.

Avioanele militare Tornado au bombardat poziţii ale Statului Islamic în Siria şi Irak. Experţii în activităţi teroriste cred că acest atac  ar fi o răzbunare din cauza amnestecului regatului britanic în activităţile jihadiştilor.

Victima atacului a declarat la poliţie că a fost atacată cu cuţitul şi că a strigat „în stil militar”atunci când a pornit agresiunea.