INCIDENT pe Aeroportul Timişoara. Un pilot a lovit cu avionul un stâlp de iluminat

Un incident s-a produs, luni seara, pe aeroportul din Timişoara. Piloţii unui avion din Belarus au distrus un stâlp de iluminat în timpul manevrelor de parcare a aeronavei. Cei doi au fost reţinuţi pe aeroport şi testaţi cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

17 oct. 2016, 18:52
INCIDENT pe Aeroportul Timişoara. Un pilot a lovit cu avionul un stâlp de iluminat

Un echipaj din Belarus care pilota un avion de marfa AN 26 pe Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara a reusit sa provoace distrugeri, in timpul manevrelor de parcare. Avionul a izbit un stalp de iluminat si s-a oprit in cel de-al doilea, scrie opiniatimisoarei.ro.

Aeronava nu era incarcata in momentul in care, luni seara, a trecut la proceduri de parcare in zona cargo a Aeroportului Timisoara.

Pilotul si copilotul nu au tinut seama de indicatiile masinii de dirijare a aeroportului, avionul a iesit in afara culoarului sau de mers catre locul de stationare, iar o aripa a lovit violent primul stalp, pe care l-a daramat si, dupa cativa zeci de metri, s-a infipt in cel de-al doilea de pe traseu, chiar pe marginea pistei.

Politistii de frontiera din Aeroportul International Timisoara i-au retinut pe cei doi piloti. Acestia au fost testati cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Traficul aerian pe Aeroportul Timisoara nu a fost afectat.

Cercetarile continua in acest caz.

Citeşte şi INCIDENT pe aeroport în Timişoara. Un avion a ratat decolarea din cauza unei păsări