Incident spectaculos pe aeroport. Traficul a fost întrerupt după ce o maşină a circulat pe pistă

Un  bărbat a fost arestat, Luni, după ce a început să circule prin aeroport, pe pistele avioanelor. Incidentul s-a produs pe aeroportul Lyon Saint-Exupery şi a provocat întreruperea traficului.

10 sept. 2018, 16:53

În urma acestui incident, Prefectura şi Parchetul din Lyon au deschis o anchetă. Deocamdată nu este clar motivul pentru care bărbatul, al cărui nume nu este cunoscut deocamdată, a produs acest incident, iar poliţia judiciară nu privilegiază vreo pistă. La rândul său, Parchetul Antiterorist din Paris a fost sesizat, dar nu a deschis deocamdată vreo anchetă în acet caz, potrivit AFP.

Potrivit primelor informaţii ale autorităţilor, suspectul nu are antecedente, dar surse judiciare au informat că individul ar avea probleme psihice şi nu face parte din vreo grupare radicală islamistă.

Potrivit autorităţilor, bărbatul care se afla la volanul uni Mercedes a fost reperat de poliţişti în jurul orei locale 10:30, pe Autostrada A43, între Lyon şi Chambéry, mergând pe contrasens. Poliţiştii de trafic (CRS) şi un elicopter al Jandarmeriei l-au urmărit pe autostradă. Maşina lui era înmatriculată în Luxembourg.

Când a ajuns pe aeroportul din Bron, la Est de Lyon, bărbatul a forţat barierele de securitate şi a ajuns pe o autostradă care deserveşte aeroportul Lyon-Saint-Exupéry.

Urmărit de poliţişti, bărbatul a forţat două uşi vitrate de la intrarea principală a călătorilor spre Terminalul 1, ajungând apoi în faţa avioanelor aflate pe aeroport. Apoi, bărbatul a traversat cu maşina – un autoturism Mercedes – un câmp în viteză, sărind peste un alt obstacol şi pătrunzând pe una dintre piste.  

Echipajul unui vehicul de poliție reușește apoi să-l oprească, dar șoferul coboară și fuge înainte de a fi prins în cele din urmă de polițiști, potrivit AFP. 

Traficul pe aeroport a fost întrerupt total în timpul incidentului, iar 50 de zboruri au fost anulate şi pasagerii din Terminalul 2 au fost blocaţi în zona de îmbarcare a călătorilor, întârziind astfel restabilirea traficului pe aeroport.