Incidenţa COVID-19 a explodat în mai multe judeţe. Cluj-Napoca a depăşit rata de infectare COVID-19 de 2/1.000. Tot mai multe judeţe se pregătesc de scenariul galben

Numărul cazurilor COVID-19 a explodat în ultimele zile. Satu Mare este în prezent în scenariul galben. Dar şi alte judeţe au incidenţa crescută şi se pregătesc de restricţii. Printre ele şi Cluj. De exemplu, la Cluj-Napoca rata de infectare COVID-19 a depăşit marţi 2 cazuri la mia de locuitori.

14 sept. 2021, 13:20
Incidenţa COVID-19 a explodat în mai multe judeţe. Cluj-Napoca a depăşit rata de infectare COVID-19 de 2/1.000. Tot mai multe judeţe se pregătesc de scenariul galben

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare COVID-19 de 2,03 la mia de locuitori şi, dacă aceasta nu va scădea sub 2/1.000, de vineri va intra în scenariul galben, care presupune o serie de restricţii pentru populaţie.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 14 septembrie. Aproape 4000 de noi cazuri COVID şi 96 de decese în 24 de ore. La ATI sunt 675 de pacienţi infectaţi

În judeţul Cluj, rata de infectare este de 1,6/1.000, iar 15 unităţi administrativ-teritoriale din cele 81 au depăşit incidenţa de 2/1.000. Cea mai mare incidenţă este în comuna Cătina, 6,58/1.000.

Citeşte şi: Bebeluş de doar 13 zile, infectat cu COVID-19, internat la ATI. Numărul minorilor infectaţi a crescut alarmant

Dar cea mai mare incidenţă COVID-19 este în Satu Mare, judeţ care are cele mai multe localităţi în carantină.

Pe locul doi este judeţul Ilfov, unde incidenţa a crescut de la 1.77 la 1,85.

Şi la Bucureşti rata de incidenţă a sărit de la 1,52 la 1.68 cazuri la mia de locuitori şi este de aşteaptat ca de vineri să crescă şi mai mult, dacă ne uităm la numărul mare de cazuri înregistrate astăzi – 459 – iar acestea vor intra în calcul pentru stabilirea incidenţei abia peste trei zile.

Satu Mare se menţine în scenariul galben din cauza exploziei cazurilor COVID-19

Sătmăreni au primit în această dimineață mesaje RO-ALERT prin care erau avertizați cu privire la creșterea incidenței cazurilor de COVID-19.

“Alertă de urgenţă! Atentie! ln localitatea dumneavoastra, nivelul de raspandire a noului coronavirus (SARS-COV-2) este ridicat. RESPECTATI masurile sanitare pentru a nu va pune viata in pericol, a dumneavoastra sau a celor din jur. Purtati corect MASCA, acoperind nasul si gura in spatiile publice inchise si deschise. Pastrati DISTANTA si evitati aglomeratiile. Mentineti IGIENA MAINILOR si DEZINFECTATI-VA dupa atingerea obiectelor, evitati contactul cu suprafetele comune. INCURAJATI persoanele din apropierea dvs. sa respecte cu strictete regulile!”, se arată în mesajul transmis de cei de la ISU Satu Mare.

Luni, Satu Mare a devenit primul județ care a intrat oficial în scenariul galben. În plus, suntem județul cu cele mai multe localități carantinate din cauza creșterii cazurilor de COVID-19.