Incidenţa COVID-19 în Bucureşti se apropie de 11 la mie

Romania este la un pas de dezastru sanitar. Tara noastra a depasit 15.000 de cazuri de COVID intr-o singura zi. Suntem pe locul 4 in lume la numarul de infectari, iar autoritatile au cerut ajutor international dupa ce sistemul medical din Romania se apropie de colaps. Numarul infectarilor continua sa creasca alarmant.

06 oct. 2021, 10:30
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti se apropie de 11 la mie

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti continuă să crească. DSP Bucureşti a anunţat miercuri o incidenţă de 10.93 cazuri la mia de locuitori în Capitală.

În urmă cu o lună, în 6 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era de 1.08 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi: Avertisment terifiant, lansat de un medic ATI de la Institutul „Matei Balş”. „Din 17 august reanimarea e plină cu bolnavi cu COVID-19 în stare critică”

Niciun pat liber la ATI, pentru bolnavii de Covid. S-a trecut deja la folosirea celor din rezerva operaţională

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Paturile din rezerva operațională sunt paturi pe care anumite spitale le dețin și au posibilitatea să le operaționalizeze, în afara secțiilor principale de Terapie Intensivă, atunci când numărul de pacienți din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depășește pe cel al paturilor disponibile în secțiile principale.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 5 octombrie. RECORD ABSOLUT. România a trecut pragul de 15.000 de cazuri COVID-19. 252 de morţi în 24 de ore

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi la terapie intensivă, care vor fi disponibile în zilele următoare, transmite Ministerul Sănătăţii.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, arată ministerul.

Citeşte şi: Pacienţi infectaţi cu COVID-19, transportaţi de urgenţă de la Bucureşti la Târgu Mureş cu o aeronavă militară