Incidenţa COVID în Bucureşti a trecut pragul de 7.5. Prefectura Capitalei se întruneşte în şedinţă pentru impunerea restricţiilor

Rata de incidenţă COVID-19 este într-o continuă creştere. Şi cu toate că de trei zile Capitala a sărit de incidenţa 6, Prefectura Bucureşti va convocat abia în această seară şedinţa CMBSU pentru a da hotărârea care oficializează restricţiile care s-ar impune în aceste condiţii, precum carantina de weekend pentru nevaccinaţi.

01 oct. 2021, 12:03
Incidenţa COVID în Bucureşti a trecut pragul de 7.5. Prefectura Capitalei se întruneşte în şedinţă pentru impunerea restricţiilor

Incidenţa COVID în Bucureşte tot creşte. Potrivit DSP Bucureşti, rata de incidenţă în Capitală a ajuns vineri la 7.68 la mia de locuitori.

Bucureştiul a depăşit pragul de incidenţă 6 încă de miercuri, iar Prefectura are 48 de ore pentru a convoca o şedinţă a CMBSU pentru a decide ce restricţii se impun locuitorilor. Cel mai probabil, autorităţile aşteaptă decizia Guvernului cu privire la modificarea restricţiilor după ce CNSU a făcut noi recomandări.

Citeşte şi: CNSU a adoptat hotărârea prin care şcolile vor rămâne deschise, indiferent de rata de infectare cu Covid

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a luat decizia reintroducerii obligativităţii purtării măştii pe stradă şi în celelalte spaţii publice închise sau deschise.

„Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în Hotărârea CNSU.

De asemenea, CNSU a hotărât ca în cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele să se închidă la 22.00, iar nunţile şi botezurile să fie limitate astfel încât să permită doar participarea celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală, neexistând opţiunea testării.

CNSU propune şi modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor barurilor, cluburilor și discotecilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri. 

Multe cazuri noi de Covid şi în Ilfov

INCIDENTA-COVID-19-01.10.2021

Carantina de noapte doar pentru nevaccinaţi. Sunt scutite de declaraţie persoanele vaccinate şi cele care au trecut prin boală şi pot dovedi

CNSU a decis, de asemenea, exceptarea persoanelor de la interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei pentru persoanele trecute prin boală, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

HCNSU nr 76
anexa nr 1 la HCNSU