Incidența COVID în Capitală a scăzut. Este a doua zi în care a fost înregistrată o scădere ușoară

Incidența COVID în Capitală a scăzut, duminică, până la 16,38 la mia de locuitori. Este a doua zi în care a fost înregistrată o scădere ușoară, potrivit datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică.

24 oct. 2021, 11:47
Incidența COVID în Capitală a scăzut. Este a doua zi în care a fost înregistrată o scădere ușoară

Incidența COVID în Capitală a scăzut. Potrivit DSP București, incidența COVID în Capitală este duminică de 16,38 la mie, față de 16,53 cât a fost cea înregistată sâmbătă.

Aceasta este a doua zi de scădere a incidenței, după ce vineri a fost de 16,54 la mie.

Citeşte şi: Localitatea din România unde incidenţa se apropie de 40. Aproape 2.300 de oraşe şi comune au rate de infectare mai mare de trei la mie

Incidența COVID în Capitală a scăzut

Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de introducere a carantinei în București și județul Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Incidenţa COVID a trecut de 6 la mia de locuitori în București pe 29 septembrie.

Palatul Cantacuzino din Capitală se ÎNCHIDE de luni

Muzeul Național George Enescu din Capitală – Palatul Cantacuzino se închide începând de luni. Weekendul acesta e ultimul în care aveți ocazia să îl vizitați.

Începând cu data de 25 octombrie, sediul de la Bucureşti al muzeului – Palatul Cantacuzino – se închide. Vor începe lucrările de restaurare şi consolidare a imobilului, a căror durată estimată este de 24 de luni.

Activităţile noastre vor continua atât în spaţiul virtual/online, cât şi la celelalte două sedii ale muzeului, Muzeul Naţional „George Enescu” Casa memorială „George Enescu” – vila Luminiş de la Sinaia şi Muzeul Naţional „George Enescu” secţia „Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” de la Tescani”, informează instituţia într-o postare pe Facebook.