Incidente armate în Chicago: Şase morţi şi opt răniţi în 24 de ore

Şase persoane au fost împuşcate mortal, iar opt au fost rănite, inclusiv un băiat de 11 ani, în ultimele 24 de ore, într-o serie de incidente armate, în Chicago.

29 sept. 2015, 20:41
Incidente armate în Chicago: Şase morţi şi opt răniţi în 24 de ore

Incidentele armate s-au produs în ultimele 24 de ore, în cartiere din vestul şi sudul oraşului Chicago, unde rata infracţionalităţii este ridicată.

Printre cele şase persoane împuşcate mortal.  Opt persoane au fost rănite, printre ele figurând şi un agent de poliţie şi un băiat de 11 ani.

Adjunctul şefului Poliţiei locale a declarat în faţa reporterilor că două femei au fost ucise şi trei rănite în acest incident, potrivit USA Today. Aceste victime făceau parte dintr-o familie care mergea spre casă, când doi indivizi au deschis focul către ocupanţii maşinii care tocmai coborau din vehicul.

Deocamdată nu se cunosc motivele atacului. Cele două femei care au fost ucise, Patricia Chew, de 24 de ani şi Lolita Wells, de 46 de ani, erau mamă şi fiică, respectiv mama şi bunica băieţelului de 11 ani care a fost şi el ucis. „Într-o secundă, două generaţii din familia băiatului au dispărut”, a declarat poliţistul care se ocupă de acest caz. El a dus copilul la spital, iar acesta se află în stare stabilă. Doi bărbaţi, ambii de 25 de ani, au fost şi ei internaţi în spital cu răni care nu le pun viaţa în pericol.

Citeşte şi Incidentele armate soldate cu nouă morţi în SUA: 200 de motociclişti, arestaţi

Marţi, după apropximativ 5 ore de la producerea acestui incident, la vreo 3 km distanţă de locul în care s-au produs primele atacuri, o femeie şi doi bărbaţi au fost ucişi şi alte două persoane au fost rănite, în apropierea unui teren de agrement din zona unui parc.

Doi indivizi au deschis focul de pe o alee din apropierea parcului. Femeia ucisă avea 22 de ani şi se numea Ayanna Northern. Ea fusese împuşcată în piept şi a murit pe loc, potrivit Chicago Tribune. Cei doi bărbaţi care au fost ucişi în acest atac nu au fost identificaţi. Ei au decedat la spital din cauza rănilor.

În urma atacului o femeie de 24 de ani şi un bărbat de 36 de ani au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Luni dimineaţa, un băiat de 18 ani a fost împuşcat mortal, în piept şi în brtaţe, de mai multe ori. Incidentul s-a produs în partea de vest a oraşului. Tânărul nu a fost identificat deocamdată.

Numărul crimelor a crescut cu 21% în primul semestru, în oraşul Chicago.