Incidente la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor: Primarul Mihai Chirica, atacat cu iaurt

Primele incidente la manifestația de la Iași, unde au venit și unioniștii în frunte cu senatoarea AUR Diana Șoșoacă. Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu o substanta albă, cel mai probabil cu iaurt. Individul a fost preluat de fortele de ordine. Tot la Iași, mai mulți jandarmi au fost amendați pentru că nu purtau mască

24 ian. 2021, 12:29
Incidente la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor: Primarul Mihai Chirica, atacat cu iaurt
Primarul Mihai Chirica, atacat cu iaurt

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române este marcată duminică în ţară prin diferite manifestări. O ceremonie dedicată Unirii Principatelor a fos organizată şi la Iaşi. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Primarul Iaşului Mihai Chirica a fost atacat de un protestatar cu iaurt în timp ce stătea de vorbă cu oamenii şi le împărţea steguleţe cu tricolorul, în Piața Unirii, anunţă ziaruldeiasi.ro.

Bărbatul s-a aşezat lângă soborul de preoţi care se pregătea să oficieze slujba de Te Deum. În momentul în care primarul a trecut prin faţa lor, bărbatul a scos din haină o sticluţă cu iaurt şi a aruncat conţinutul pe haina primarului.

Atacatorul a fost preluat de fortele de ordine şi dus la Poliţie. Edilul Mihai Chirica a intrat în Hotelul Traian să se spele.

Primarul Mihai Chirica a apreciat că acest incident trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România.

Primarul Mihai Chirica a spus că, după ani de frustrări, românii nu mai ştiu să dialogheze sau să respecte momentele importante din viaţa şi istoria statului român, precum cel care marchează 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor.

„Norocul meu, ca să fac, aşa, o glumă, e că nu am intoleranţă la lactoză. I-am înţeles, din punctul meu de vedere, frustrarea acelui domn legat de pensia lui, dar cred că acest lucru care s-a întâmplat astăzi trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România, să înţeleagă că românii nu mai au răbdare, nu mai ştiu să dialogheze, nu mai ştiu să respecte anumite momente importante din viaţa noastră, a istoriei noastre şi cred că e timpul să le aducem din nou în atenţia publică şi aceste chestiuni”, a comentat Mihai Chirica incidentul, potrivit Agerpres.

Primarul a precizat ulterior că cel care l-a atacat cu iaurt este un militar în rezervă, că îi înţelege supărarea şi că nu va depune plângere împotriva lui. Bărbatul care a recurs la acest gest s-a declarat nemulţumit de pensie.

Citeşte şi: Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, gafă de proporţii: „Analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru” – VIDEO

„Îmi pare rău de incident, nu voi face plângere penală împotriva acelui domn, i-am înţeles frustrările, am înţeles că frustrarea se ducea mai sus, până spre Preşedinţia României. Asta este, sunt om politic, trebuie să îmi asum o viaţă politică şi cu bune, şi cu rele. Ce pot face mai departe este că toată această nemulţumire a lor să o duc ca un proiect politic şi să o rezolv”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Tot la Iași, mai mulți jandarmi au fost amendați pentru că nu purtau mască


loading...