Incidente la frontieră: Un grup de migranţi a încercat să forţeze intrarea în Macedonia

Sute de migranți marocani, algerieni și pakistanezi, blocați la frontiera dintre Grecia și Macedonia, au încercat joi să pătrundă în forță pe teritoriul macedonean, fapt ce a condus la confruntări cu poliția.

26 nov. 2015, 18:03
Incidente la frontieră: Un grup de migranţi a încercat să forţeze intrarea în Macedonia

După ce au dărâmat un gard de sârmă ghimpată, unii migranți au aruncat cu pietre în polițiștii macedoneni, în timp ce alții s-au așezat în genunchi strigând ‘Vrem să ajungem în Germania’. Forțele de ordine macedonene i-au reținut pe cei care au reușit să treacă granița.

Migranții care au forțat joi frontiera greco-macedoneană se numără printre cei circa 1.500 de refugiați cărora nu li s-a permis intrarea în Macedonia după ce autoritățile de la Skopje au decis să accepte numai trecerea refugiaților proveniți din Siria, Irak și Afganistan.

Citeşte şi Peste O MIE de migranţi sunt blocaţi la graniţa dintre Grecia şi Macedonia

Măsura a fost efectul unei decizii similare luate de celelalte state traversate de migranți pe ruta Balcanică după Macedonia, respectiv Serbia, Croația și Slovenia. Acestea au reacționat astfel ca urmare a tendinței statelor vest-europene de a limita primirea migranților economici, respectiv cei care nu provin din zone de conflict și în cazul cărora este evident că vin în Europa doar pentru un trai mai bun.

Cel puțin șase migranți iranieni au intrat săptămâna aceasta în greva foamei în încercarea de a determina autoritățile de la Skopje să-i lase să-și continue călătoria, în timp ce alții și-au instalat corturile de-a lungul căii ferate ce face legătura cu Macedonia, în speranța că vor fi totuși lăsați să treacă granița pentru a-și continua călătoria către statele occidentale.