Incidente violente în Seattle în timpul marşului de 1 Mai. Cinci poliţişti au fost răniţi

Doi polițiști au fost răniți și cel puțin șapte persoane au fost arestate duminică la Seattle, în nord-vestul Statelor Unite ale Americii, după ce un grup de demonstranți turbulenți au aruncat cu pietre, sticle și cocteiluri Molotov, au anunțat autoritățile, transmite luni Reuters.

02 mai 2016, 09:03
Incidente violente în Seattle în timpul marşului de 1 Mai. Cinci poliţişti au fost răniţi

Primarul Ed Murray a declarat că violențele au fost provocate de ‘o altă mulțime’ decât cea care participase anterior la un marș pașnic privind imigrația, fără însă a da detalii.

Protestatarii se adună la Seattle în fiecare an pentru a atrage atenția asupra problemelor legate de locurile de muncă și de imigrație, însă duminică, demonstranți din mai multe orașe americane au folosit această ocazie pentru a manifesta împotriva violențelor poliției.

Departamentul de poliție din Seattle a anunțat, pe Twitter, că un membru al forțelor de ordine a suferit răni la cap după ce protestatarii au aruncat cu cocteiluri Molotov.

Cotidianul The Seattle Times a relatat că poliția a folosit grenade lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care arunca cu pietre și sticle într-un cartier din centrul orașului.

Anul trecut, un marș de 1 Mai la Seattle a degenerat în violențe când mulțimea a început să arunce cu sticle asupra polițiștilor, iar aceștia au răspuns cu spray-uri cu piper și grenade lacrimogene.

Șaisprezece persoane au fost arestate și trei polițiști au fost răniți în incidentele din 2015, care s-au produs după o zi de demonstrații pașnice pentru drepturile angajaților și ale imigranților, și împotriva tratamentului aplicat de poliție minorităților.