Inconștiența unei mame! Două fetițe, de trei şi patru ani, au ajuns la spital după ce au fost spălate cu o substanță toxică

Două fetiţe dintr-o comună ieşeană, de trei ani, respectiv patru ani, s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută, una dintre ele fiind în comă, iar cealaltă fiind resuscitată de către medici.

16 ian. 2024, 20:02
Inconștiența unei mame! Două fetițe, de trei şi patru ani, au ajuns la spital după ce au fost spălate cu o substanță toxică
Inconștiența unei mame! Două fetițe, de trei şi patru ani, au ajuns la spital după ce au fost spălate cu o substanță toxică

Un nou caz de inconștiență maternă șochează românia, după ce o mamă din Iași și-a spălat cele două fetițe cu o substanță toxică.

Citește și: Povestea cutremurătoare a Mirunei din Iași, practicantă de dansuri populare. Pentru a nu rămâne în scaun cu rotile, tânăra are nevoie de 1.500 de lei în fiecare zi

Două fetițe ajunse la spital, după ce mama lor le-a spălat cu o substanță toxică

Potrivit poliţiştilor din Iași, fetiţele de trei și patru ani au fost spălate pe cap de către mama lor cu o substanță toxică. Incidentul s-a petrecut marţi după-amiază, în comuna ieşeană Lungani, la faţa locului fiind trimis un elicopter SMURD. Fetiţele au fost preluate în stare foarte gravă, una fiind în comă, iar cealaltă resuscitată minute în șir de medici.

„Fetița în vârstă de patru ani, găsită în stare generală gravă, a fost intubată, s-a început administrarea antidotului. Fetița în vârstă de trei ani a fost găsită în stare de stop cardiorespirator de echipajul de ambulanță, a fost începută resuscitarea. Ulterior, după 30 de minute, prezenta activitate cardiacă. În paralel, s-a început antidotul”, a declarat Cătălina Ionescu, medic urgentist și purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iași.

În prezent, medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire ale celor două fetițe. Ele au fost expuse la o substanță toxică de tip organofosforat, fiind vorba despre Diazinon, substanță antiparazitară folosită în special pentru bovine, capre și oi. Cele două copile au fost curățate la nivelul pielii, li s-au făcut spălături gastrice, iar administrarea antidotului a fost începută de către medici.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că şi-a spălat pe cap fetiţele de trei, respectiv patru ani, cu o soluţie care le-ar fi provocat leziuni. Cei doi copii au fost preluaţi de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. Se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Iaşi.

Mai multe cazuri de intoxicații ale copiilor cu substanțe toxice s-au înregistrat în România numai în ultimele 5 luni. sÎn decembrie anul trecut o fetiță de 5 ani din Ialomița a murit după ce bunica ei a spălat-o pe cap cu același tip de substanță, folosită pentru deparazitarea oilor.

Citește și: Cât câștigă un cerșetor în Iași. Venitul lui poate concura cu salariul lunar al unui IT-ist bine plătit