Incredibil! Cât a ajuns să coste o sticlă de apă plată la un restaurant de pe Delta Dunării

Românii vor avea parte de o vacanță de vară mult mai scumpă decât în alți ani. Prețurile vacanțelor au crescut chiar și cu 20-25% față de anul 2021.

06 iun. 2022, 23:56
Incredibil! Cât a ajuns să coste o sticlă de apă plată la un restaurant de pe Delta Dunării

Cât a ajuns să coste o sticlă de apă plată la un restaurant de pe Delta Dunării

Majorările vin pe fondul relaxării restricțiilor din pandemia de Covid, dar și din cauza prețurilor mai mari la energie, combustibili, alimente, care se vor reflecta în prețurile practicate în acest an de cei din HORECA.

Astfel, în acest an plătim mai mult pentru vacanțe și lăsăm mai mulți bani la restaurante. Delta Dunării e printre cele mai căutate destinații de vacanță din România, însă e bine de știut că prețurile au explodat și acolo.

În 2022, în Delta Dunării, o banală sticlă de apă de 500 ml poate costa 2 lei la un magazin sătesc frecventat de localnici și poate ajunge până la 9 lei dacă alegem să o consumăm în restaurantul unui hotel. Iar dacă apa este îmbuteliată de un celebru producător francez, poate să coste și 14 lei sticla de 750 ml.

La un resort din mijlocul Deltei, prețul unui espresso mic este de 10 lei, iar pentru un espresso dublu, un capuccino sau o cafe latte ar trebui să plătim cam 16 lei. O ciocolată caldă ne va costa 15 lei, iar un ceai, ceva mai puțin, 12 lei, potrivit Antena 3.

Cât costă o porţie de hamsii pe litoralul românesc în această vară. Preţurile au explodat la toate produsele şi serviciile

Hotelierii şi proprietarii de restaurante de pe litoralul românesc se confruntă cu preţuri mai mari la materie primă, transport şi utilităţi, astfel că, pe lângă faptul că trebuie să recupereze pierderile din pandemie, acum trebuie să ridice şi mai mult preţurile, pentru a compesa inflaţia.

Unul dintre preparatele tradiţionale de pe litoralul românesc, hamsia prăjită, a ajuns astfel să fie vândut la preţuri exorbitante în comparaţie cu anii trecuţi

La unul dintre restaurantele foarte cunoscute, inclusiv de bucureșteni, de la Agigea, o porție de hamsie prăjită costă 25 de lei/ 200 de grame, inclusiv mujdei, scrie Antena 3.

Se poate însă și mai scump de atât. Un alt restaurant din aceeași zonă are în meniu hamsii cu mujdei, lămâie și mămăligă pe plită la 36 de lei porția de 200 de grame.