INCREDIBIL. Ce fac musulmanii ÎN DORMITOR în NOAPTEA NUNŢII. Obiceiul A UIMIT întreaga lume

Noaptea nunţii are la musulmani mai multe obiceiuri păstrate cu sfinţenie. Petrecerea se dă la casa familiei mirelui, urmat de un ceremonial religios condus de un iman. Cununia religioasă se poate face numai după cununia oficială.

03 oct. 2017, 14:21
INCREDIBIL. Ce fac musulmanii ÎN DORMITOR în NOAPTEA NUNŢII. Obiceiul A UIMIT întreaga lume

Bărbaţii invitaţi la nuntă oferă daruri în bani mirelui. În mod tradiţional, petrecerea femeilor are loc într-o altă parte a casei, diferită de cea a bărbaţilor, scrie Libertatea.

Află motivul pentru care o mireasă a fost bătută în noaptea nunţii chiar de soţul ei

După petrecere, când mirii ajung în camera nupţială, se înfige un cuţit în uşă sau se pune un lacăt deschis în faţa acesteia. În acest timp, musafirii nu au voie să stea cu mâinile încrucişate sau să-şi aşeze o mână peste altă. Inspectarea patului nupţial este o parte esenţială. O femeie apropiată mirelui va inspecta cearceaful pentru a constata dacă mireasă a fost virgină. Vestea este transmisă familiilor şi, dacă mireasa nu a fost virgină în noaptea nunţii, acesta este trimisă înapoi părinţilor şi nunta se întrerupe.

Obiceiul se regăseşte cu precădere în sudul Irakului, unde mirele pune un pumnal sub aşternuturi în camera nupţială, semn că mireasa va muri dacă se demonstrează ca nu a fost virgină.